Jan 3, 2019

Je tvoja novoletna zaobljuba poletno delo v ZDA? Mi imamo rešitev!

Študenti potrebujemo delo, potovanja, izkušnje … zakaj jih ne bi pridobili na drugi strani Atlantika? Za vse, ki ste si letos ob vstopu v novo leto obljubili, da boste potovali (še) več kot lani, je STA razpisala dve različici poletnega dela za študente med 18. in 29. letom starosti. Prva je delo v otroških kampih, drugo pa sezonsko delo v turističnem sektorju.

Poletno delo v ZDA kliče - odloči se je treba samo še, kaj, kje in koliko časa

Vsi, ki imate radi aktivna poletja, polna zanimivih doživetij, se lahko za to poletje pri agenciji STA prijavite na poletno delo v otroških kampih ali v turističnem sektorju. Delo traja maksimalno 4 mesece, najdlje do konca septembra, prvi delovni dan pa običajno pričnete med 25. in 30. junijem ali prej.

Delate lahko v večini Združenih držav - največ se jih prijavi za delo na vzhodni obali ali na območjih nacionalnih parkov. Tam boste opravljali tipična poletna dela na lokacijah, kot so: obalna mesteca, nacionalni parki, restavracije, hoteli, zabaviščni parki, letovišča, trgovinice s spominki …

Tudi plačila so obetavna in fino je, da si lahko uredite več del in vas viza ne veže na enega delodajalca. Preverite pa formalnosti, kot so prepovedana dela, davki zvezne države (plačilo je bruto) in višino začetnih stroškov, ki nastanejo še pred prvim plačilom.

Kdo se lahko prijavi na poletno delo v ZDA in kako to stori?

To poletno delo je rezervirano samo za študente (in ne za dijake), stare od 18 do 29 let. Znati morate pogovorno angleščino in biti pripravljeni izpolniti formalnosti (ponudba za delo, razgovor, delovna viza itd.) Prijavite se lahko na več načinov. Najbolj “komot” je t.i. “Skype / prefered placement”, ki vam preko agencije STA zagotavlja delovno mesto pri znanem delodajalcu, preden se odpravite na pot. Kot že ime pove, pri prvem dogovor sklenete ali preko videokonference. Drugi pa je namenjen izboru več delovnih mest, na katere nato STA pošlje vašo prijavno dokumentacijo, vi pa samo počakate povratno informacijo.

Če imate kakšno drugo željo / idejo oz. že izbranega delodajalca, se lahko prijavite tudi v lastni režiji (“independent”). Bodite le pozorni na že zgoraj omenjene formalnosti - sploh pri vizi.

***

  • Prijave za poletje 2019 so odprte!

  • Prijave na program Skype in Preferred Placement sprejemamo do 25. februarja, na Independent program pa do 1. aprila 2019. (Vir)

***

Čeprav zaslužki lahko narastejo na kar lepo popotnico v novo študijsko leto, je cilj teh potovanj predvsem doživetje, nova izkušnja in referenca za nadaljnji karierni razvoj. Zato vam priporočamo, da ga kot takšnega tudi vzamete.

Več na: STA potovanja

    0