top of page

Koledar spomladanskih rokov poklicne in splošne mature 2017

Bliskovito se bliža zaključno dejanje srednješolcev. Verjetno ga ne čakate ravno z veseljem, ampak zamuditi ga pa tudi ne smete. Zato se je bolje sprijazniti z dejstvi že danes, saj so datumi pisnih delov že znani.

Pomembni datumi spomladanskega roka splošne in poklicne mature

Potekli so že roki za prijave k maturi, oddajo seminarskih nalog in kmalu (27. 4. 2017) poteče še rok za spremembo prijave. Slednji se nanaša na spremembo izbirnih predmetov ali nivoja opravljanja obveznih predmetov splošne mature. Kot običajno pa se prvi bliža esej na maturi, prvi del pisnega preverjanja iz materinščine za dijake splošne mature, zaključimo pa z ustnimi izpiti. V nadaljevanju preverite, kdaj boste opravljali maturo iz splošnih predmetov, ostale datume pa si lahko ogledate na spletni strani RIC.

4. maj 2017: slovenščina, esej (velja samo za dijake splošne mature)

27. maj 2017: angleščina

29. maj 2017: slovenščina, izpitna pola 2 (splošna matura) oz. pisni izpit (poklicna matura)

3. junij 2017: matematika

5. junij 2017: nemščina, francoščina

14. do 22. junij 2017: ustni izpiti, katerih točne datume določi šola sama

Kdaj bodo znani rezultati spomladanske splošne in poklicne mature?

Dijaki, ki bodo opravljali poklicno maturo, bodo rezultate poklicne mature dobili 5. julija 2017, dijaki splošne mature pa 10. julija 2017. Po objavi rezultatov bodo dijaki imeli 3 dni časa, da se odločijo za vpogled v pole; med tem ko bodo prvi morali zahtevo za vpogled v izpitno dokumentacijo na šoli oddati do 8. julija 2017, pa bodo drugi to lahko storili do 13. istega meseca.

Verjetno vas profesorji na maturo pripravljajo že vse leto, če ne kar ves čas vašega srednješolskega izobraževanja. In v kolikor ste skozi 4 leta delali sproti in vsaj približno razumeli, kar ste se učili, opraviti maturo ne bi smel biti problem. Seveda se boste še pripravljali, a ni potrebno, da vas preveč skrbi - sicer pa ste svoje znanje tako lahko ocenili na poskusni maturi. Tisti, ki se morate zaradi omejitev še posebej potruditi, pa boste morda naredili korak več in se v znanje resnično poglobili. Vsi pa boste dali od sebe najbolje, kar zmorete.

Mi verjamemo v vaše znanje in že danes stiskamo pesti za vas ter vam želimo, da dosežete dovolj dober rezultat za vpis na želeno fakulteto. Srečno!

Tags:

bottom of page