top of page

...glej zunaj sneeeeg greeee in veseli december je že pred vrati

Pa smo ga dočakali! Prvi jesenski sneg do nižin. No, v Celju se še nismo ravno kepali in delali snežakov, baje se tudi ta teden še ne bomo, saj vremenarji pravijo, da nas zimska pravljica še ne čaka tako kmalu. To pa še ne pomeni, da se je ne smemo veseliti, sploh ker nas čaka tudi pol mesta štantov in decembrska pravljična dežela tako za otroke kot za odrasle.

Veseli december se nezadržno bliža. Se ga že kaj veselimo? Kuhanček, božično-novoletni sejem - od lokalnih ustvarjalcev, do uvoznikov produktov "proizvodnje daljnega vzhoda" - in vsesplošno rajanje po mestnem jedru. Krajši dnevi bodo končno prišli do izraza in pesem Last Christmas na radiu bo imela smisel. (Kar pa še ne pomeni, da bo kaj manj nadležna.)

Na KŠOC FB strani vas ves čas obveščamo, s katerimi dogodki si lahko popestrite najveselejši mesec leta. Nekaj idej pa smo zbrali tudi tukaj, zato le nadaljujte z branjem.

Ven, v mesto...

Družba kliče, da se ji pridružite na celjskih ulicah, kjer bo že z 2. 12. ob odprtju Pravljične dežele začelo zvončkljati in popevati v prazničnih ritmih. Po slavnostnem prižigu lučk se bo v naslednjih vikendih zvrstilo kar 14 različnih glasbenikov, kot obljubljajo na Celje Info. Tudi mi bomo tam, zato bomo veseli, če se srečamo in kakšen lonček tipične decembrske sladke in dišeče pijače, ki ogreje roke in srce, spijemo skupaj.

...ali pa na zapečk

Kot pravi stara slovenska viža. Kaj pa če se nam ne da zmrzovati na zrak? Potem je najbolje, da se dobro ugnezdimo v kakšnem študentskem stanovanju in si kuhano vino pripravimo kar sami. Ali pa punč. Ali vročo čokolado. Nekaj, kar diši po praznikih in pregrehi. Še bolje je, če to lahko počnemo v družbi prijateljev ali vsaj svojih najljubših. In potem igramo kakšno družabno igro, da malo natreniramo možgane ali pa pogledamo kak dober božični film. Če namreč praznike preživljamo osamljeni, se nam kaj lahko zgodi, da postanemo melanholični, če ne kar depresivni. Kaj poglejte, kaj se je zgodilo Grinch-u!

Za nas zime ni, če ne gremo na lepše vsaj za par dni

Kot prisegamo na poletne, nas nič manj ne navdušujejo zimske počitnice. Med božičem in novim letom običajno ni predavanj in se zato lahko odpravimo kam na smučanje, sankanje ali pa zgolj nekam stran v zimsko idilo, kjer bomo pozabili na skrbi. Mi šibamo v Bratislavo za novo letno in še šparamo nekaj mest. Prijavi se, preden jih zasedejo drugi. ;)

bottom of page