top of page

Kaj imajo skupnega France Prešeren, kultura in KŠOC?

V februarju Slovenci praznujemo kulturni praznik. Tudi študentje. KŠOCevci ga ponavadi praznujemo v Pišeku. Tako da prisluhnemo svojim kolegom, ki nam govorijo o njem, pa tudi skozenj. Saj ga interpretirajo tako dobro, kot da bi bil na odru on sam, mister fig fig.

Naš edini dan, ki se piše z veliko začetnico, tudi ko ni na začetku povedi, se bliža. Če do sedaj še niste ugotovili, kateri je, potem morate še enkrat v srednjo šolo. No, ali pa osnovno, verjetno ste že tam slišali za Prešernov dan. Dela prost kulturni praznik Slovenk in Slovencev. Tokrat pride na petek, kar pomeni, da bomo imeli še podaljšan vikend. Le kaj bi si lahko še želeli? Seveda, družbo s KŠOCem in malo kulturnega dogajanja.

Ljubitelji dobre družbe in kulture, pozor!

Lani smo skupaj prebirali njegova dela in poslušali njegovo debato s kolegom Čopom. Spoznali smo tudi, kako rad je “pecal” dame in kako se je utapljal v … no, vodi pač ne.

Ker smo tudi mi precej kulturni, se z njim večkrat srečamo. Je pa ja bil velik mož! In letos ima še okroglo obletnico smrti; že kar 170 let je minilo, odkar ga ni več med nami. Sicer mi ne bomo podeljevali Prešernovih nagrad (ki bi jih kaj lahko), se bomo pa imeli krasno, kot se vedno imamo, v družbi vseh vas, celjskih (so)študentov in študentov po duši.

Res je, s Francetom se bomo družili tudi letos. Pretekli uspehi razprodanih kulturnih dogodkov, ki jih organiziramo, so nas prepričali, da moramo tudi tokrat izvesti nekaj novega, svežega, še bolj prepričljivega. Poetu v čast se 8. februarja ponovno snidemo v krasnem ambientu in v pričakovanju kulturnega presenečenja. - Še mi ne vemo točno, kaj bo naš kolega naumil do takrat. Hm, morda bo pa kar improviziral? Če je v njemu količkaj pravega Prešerna, mu verjetno tudi to ne bi bilo težko - s tem bi se strinjali vsi, ki ga poznamo.

Smo vam torej odgovorili na vprašanje, kaj imajo skupnega France Prešeren, kultura in KŠOC?

Dogodek v Pišeku, vendar! - Pridružite se nam, ko bomo skupaj prisluhnili umetniškemu nastopu Miha Firšta v vsem njegovem blišču.

Prijave sprejemamo kar v času uradnih ur, več o dogodku pa najdete na FB.

bottom of page