top of page

Napolni svoj CV z izkušnjami iz tujine s prijavo na mladinske izmenjave!

Reference, reference, reference … saj smo že vsi videli tiste oglase za delo, ki se glasijo “iščemo mladega diplomanta, starega 22 let, s 15 leti izkušenj”, kajne? Seveda so takšna pričakovanja delodajalcev nerealna. Vendar pa jih lahko impresionirate tudi drugače - na primer z aktivnimi udeležbami na mednarodnih projektih, kjer pridobite tako teoretično kot tudi praktično znanje, razširite svoj socialni krog (ki veliko bolj postaja tudi poslovni, saj meje vsak dan bolj izginjajo) in se imate nadvse carsko.

Prav to vam namreč lahko omogočijo mladinske izmenjave, na katerih se srečujejo mladi iz različnih držav in skupaj ustvarjajo zanimive projekte. Vsebina projekta je običajno aktualna tematika / problematika, za katero se rešitve išče skozi sodobne kanale in orodja. Družbeno in okoljsko odgovorni projekti pa vam ne bodo prinesli samo referenc, temveč tudi osebnostno zadoščenje, da ste tudi sami primaknili kamenček v mozaik boljšega jutri. Prav tako boste povečali oz. utrdili svoje sposobnosti komunikacije v tujih jezikih in z uspešnim zaključkom projekta okrepili svojo samozavest.

Zakaj bi se prijavil-a na mladinsko izmenjavo?

Znanja in veščine, ki jih pridobiš pri takšnih projektih, lahko zelo dobro dopolnijo tvoj življenjepis, saj ponudniki dela čedalje več pozornosti namenjajo konkretnim referencam (projektom, izdelkom itd.), t. i. “mehkim veščinam”, predvsem pa delu v tujini oziroma sposobnosti globalnega povezovanja in komunikacije. Res je, da našteto še vedno nima enake teže kot 10 let izkušenj na določenem delovnem mestu, priporočila delodajalcev ali kup dobrih “vez”, ki jih lahko pridobiš šele tekom svoje poslovne kariere - je pa odlična odskočna deska za začetniško pozicijo, iz katere se lahko s trdim delom in iznajdljivostjo prebiješ do vrha.

Katere mladinske izmenjave so aktualne v tem trenutku?

Že danes se lahko preko MCC prijaviš na kar tri zanimive mladinske izmenjave, ki te bodo popeljale v Romunijo, Italijo ali Makedonijo. Si eden tistih, ki ga/jo zanimajo socialne problematike na temo medkulturne komunikacije, stereotipov in vključevanja odrinjenih skupin (begunci, mladi) nazaj v družbo? Bi želel-a aktivno prispevati k raziskavi in komunikaciji z namenom zmanjševanja barier nacionalizma skozi kampanje družbenih omrežij? Če si bolj “greenpeace” tip oz. tipica, te bi pa sigurno pritegnila izmenjava za vse, ki želijo spoznati in raziskati odnos mladih do narave ter na umetniški način prispevati k bolj čistemu in zdravemu jutri nas vseh. Pazi! Čas za prijavo se izteka. Dve od naštetih mladinskih izmenjav imata rok prijave 6. 3. 2017, ena pa 10. 3. 2017.

Najboljše pri mladinskih izmenjavah pa je, da je poskrbljeno za nastanitev in prehrano, pa tudi za povračilo velikega dela prevoza. Kaj še čakaš? Hitro v tujino na mednarodno izmenjavo, da “nafilaš” svoj CV!

Comments


bottom of page