top of page

Predvpisi za študentsko prehrano na KŠOC

“Zrihtite prehrano. Prvega bo štala,” vam lahko pove vsak študent, ki je kdaj hotel 1. oktobra jesti na bone in ugotovil, da mu je potekel status za koriščenje prehrane. V svetu avtomatike ni več možnosti opravičil in žalostnih pogledov z velikimi očmi, ki natakarja prepričajo, da nekje do 5. še malo pogleda skozi prste. Ker si pač “res pozabil(a)”.

Še deset dni nas loči do začetka novega študijskega leta. Deset dni do novega zagona, deset dni do ponovnega snidenja s študijskimi kolegi, deset dni do trpljenja v predavalnici in uživanja zunaj nje. Si že obkljukal(a) vse “to-do”-je na seznamu? Preveri, če je en izmed njih tudi ta, da si urediš študentsko prehrano za naslednje študijsko leto. Kot nalašč za izogib vrstam pa je vsem študentom, ki ste se že vpisali v naslednje študijsko leto, tudi tokrat na voljo predvpis. Izkoristite ga!

Kaj in kako sploh izvedem predvpis študentske prehrane?

Za podaljašanje - enako kot vsako leto, se pri nas oglasi z osebnim dokumentom s sliko in potrdilom o vpisu. Če si nov in se v sistem prijavljaš prvič, pa potrebuješ poleg statusa (potrdila o vpisu) in veljavnega dokumenta s sliko še številko predizpolnjene elektronske prijave ter telefon. Z vsem skupaj se odpraviš k nam na info točko KŠOC in med uradnimi urami urediš vse potrebno za koriščenje subvencionirane študentske prehrane.

Kje in za koliko denarja pa lahko v Celju jem na bone?

Subvencionirana študentska prehrana je v Celju na voljo v kar nekaj restavracijah. Študentje lahko izbirajo med lokalno in mednarodno kuhinjo, med menzami, restavracijami in hoteli, v razponu od slabih dveh pa vse do dobrih štirih evrov. Ne pozabite, da za dostavo vedno plačate malo več. Da boste na tekočem, pa na portalu študentske prehrane pridno osvežujejo vse ponudnike študentske prehrane in njihove študentske menije.

Kako pa potem te bone koristim?

Koriščenje subvencije je enostavno. Pri ponudniku najprej poveš, da boš koristil(a) subvencijo. Preko telefona ti nato ponudnik “trga” subvencijo, s predložitvijo osebnega dokumenta pa te potem “legitimira”. V kolikor nimaš primernega dokumenta s sliko (lahko je tudi študentska), ki bi se ujemal z imenom, ki ga izpiše na zaslonu aparata za prenos subvencije, ima natakar pravico subvencijo zavrniti.

Vsak mesec dobimo toliko subvencij, kot je delavnih dni, koristimo pa jih lahko vsak dan, razen med študijskimi počitnicami (od sredine julija do sredine avgusta), od 8h zjutraj do 8h zvečer. Nekoriščene subvencije se tudi prenašajo v naslednje mesece. Upamo pa, da se bo tudi to še izboljšalo s sprejetjem novega zakona za urejanje pravic študentov, ki ga komaj čakamo. ;)

Comments


bottom of page