top of page

Vloge za štipendije lahko oddamo brez elektronskega podpisa

Izredne razmere prinašajo tudi zakon ZZUSUDJZ, po katerem ne tečejo roki v upravnih zadevah. Roki za oddajo vlog na javne razpise iz naslova štipendij, se tako samodejno podaljšajo do prenehanja interventnih ukrepov. Vložite jih lahko samo elektronsko, vendar za to ni potreben varni elektronski podpis.

Vir slike: Unsplash

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije obvešča (2020) vse, ki želijo oddati vloge za prijavo na aktualne štipendijske razpise, da to lahko storijo kar preko e-pošte na naslov gp@sklad-kadri.si. Ukrepi za preprečevanje širjenja virusa ne dovoljujejo osebnega vročanja ali ustnih obravnav, ki bi zahtevale neposredni stik (razen izjem), vse je potrebno izvesti elektronsko in tako bo ostalo vsaj do konca omejitev. O nadaljnjih spremembah bomo prav tako obveščeni s strani sklada.

Nekatere aktualne štipendije, za katere bomo vloge verjetno pošiljali elektronsko

Štipendije za deficitarne poklice Odprtje prijav bo 15. 6. 2020, zadnji dan za oddajo pa 25. 9. 2020. Pazite, da jih ne oddate niti predčasno, niti kasneje (razen če bo po zgoraj navedenem zakonu rok podaljšan). Vlogo s fotokopijo spričevala lahko vložijo tisti, ki bodo prvič vpisani v prvi letnik enega od izbranih programov in bodo izpolnjevali pogoje. (Več o njih smo že pisali februarja.)

Štipendije za študijske obiske dijakov in študentov v tujini za leto 2019 Tudi rok za prijavo na razpis za štipendije za študijske obiske je bil že sprva načrtovan 30. 9. 2020, zato predvidenih sprememb zaenkrat ni. Vlogo za povračilo sredstev za pokritje neposrednih stroškov študijskega obiska (šolnina, prehrana, nastanitev) skupaj s poročilom prav tako oddate elektronsko. Za sredstva lahko zaprosite pred ali po obisku.

EUI štipendija za doktorski študij European Univeristy Institute za leto 2020 ima prijave za štipendijo odprte že od 30. 12. 2019, prvotni rok za oddajo pa je zaradi ukrepov podaljšan tudi na datume po 29. 5. 2020. Pridobi jo lahko ena oseba, ki je že sprejeta na doktorat na EUI in izpolnjuje ostale pogoje razpisa.

Ad Futura za študij v tujini v letu 2020 Razpis je bil odprt do 15. 4. in se je skladno z ukrepi podaljšal za čas trajanja ukrepov. Če vloge še niste oddali, imate torej še nekaj časa, v katerem lahko uveljavljate objave, vpisane v COBISS, spremeni pa se tudi rok za navajanje na obrazcu Karierni načrt in objave za uveljavljanje točke po teh merilih (več).

O štipendijah Ad Futura smo pisali tudi mi (roki veljajo, kot navedeno v tem prispevku in na spletnem mestu Sklada).

Commentaires


bottom of page