top of page

240 delovnih mest za prvo zaposlitev vzgojiteljev pomočnikov 2017/18

Ničkolikorat beremo, da je diplomantov programov predšolske vzgoje ogromno, služb pa ni. Ministrstvo je na ta izziv odgovorilo z vnovičnim razpisom za zaposlovanje mladih, tokrat za prvo zaposlitev pomočnikov vzgojiteljev. Več o razpisu preberite v nadaljevanju.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v petek, 2. junija 2017, objavilo nov razpis za zaposlitev vzgojiteljev pomočnikov. Gre za projektna delovna mesta za zaposlitveno obdobje 5 mesecev, za mlade od 15. do 29. leta starosti.

S pomočjo razpisa bodo mladi vzgojitelji izpolnili obveznosti za opravljanje strokovnega izpita

Razpis vzgojiteljem pomočnikom, ki bodo svojo karierno pot šele nastopili, prinesel kar nekaj prednosti. Bistvo razpisa je namreč, da mladi od 15. do 29. leta starosti, ki ustrezajo pogojem zaposlitve na delovno mesto vzgojitelja pomočnika, dobijo možnost opravljati strokovni izpit. Torej so razpisana delovna mesta namenjena vsem, ki pogojev za opravljanje strokovnega izpita, kot je čas zaposlitve, nastopi itd., še niso izpolnili.

Razpisu ustrezajo delovna mesta, ki zajemajo opravljanje nalog v okviru dejavnosti vrtca in zajemajo najmanj 2 uri tedensko oz. največ polovico zakonsko določenih obveznosti dela z otroki. Dodatna zahteva razpisa, ki naj bi predstavljala še dodatno korist za mlade vzgojitelje, je, da zavod mladega vzgojitelja po opravljenem strokovnem izpitu zaposli za še vsaj en mesec s pogodbo o zaposlitvi.

Primerne kandidate bodo vzgojno-izobraževalni zavodi o delovnih mestih obvestili preko razpisov na zavodu za zaposlovanje, ko bodo primerne kandidate izbrali, pa se bodo prijavili na razpis za sofinanciranje za prvo zaposlitev vzgojiteljev pomočnikov. Vsak zavod bo lahko prijavil po enega kandidata na obdobje, in sicer v treh obdobjih:

  • od 1. 8. 2017 do 31. 12. 2017 (prijave do 26. 6. 2017),

  • od 1. 1. 2018 do 31. 5. 2018 (prijave do 2. 10. 2017) in

  • od 1. 6. 2018 do 31. 10. 2018 (prijave do 3. 4. 2018).

Mladi pomočniki vzgojitelji tako lahko upate na porast razpisanih delovnih mest, namenjenih prav vam, več o razpisu pa lahko preverite na spletni strani Ministrstva.

bottom of page