top of page

10 študentskih znanilcev pomladi

Kako vemo, da se je začela pomlad? Kar malo neumno vprašanje, kajne? :) Seveda vemo; zunaj se otopli, dnevi postajajo daljši, študijsko leto gre proti koncu, približuje se izpitno obdobje. ampak razen narave in koledarja se spremeni še marsikaj drugega … toda! Obstajajo še drugi znanilci pomladi, znani predvsem nam, študentom. Ko jih boste prebrali, se boste pri kakšnem morda začudili, pri mnogih si boste rekli: “Pa saj res!” in - upamo - se pri marsikakem pošteno nasmejali.

  1. Čedalje manj se nam da sedeti v predavalnici Zunaj je sonce, ptički čivkajo, messenger in facebook kar (dobesedno) kličeta, da se spravimo - ne teč ali v hribe - ampak le do prve gostilne v družbo znancev in prijateljev reševat svet.

  2. Začenjajo se žuri na prostem Yay! Open Air se vrača! In poleg njega še mnoge gasilske veselice, podeželski sejmi in običaji, kresovi, petkova posedanja za Savinjo, pečenje čevapčičev na balkonu ali na trati pred študentskim domom … uh, koliko lepega!

  3. Punce že nosijo pajkice in kratka krila “Kaj bi dal, da bi bil veter,” si misli marsikateri fant, ko gre mimo bejba v plisiranem miniču (saj ne, da revež ve, kaj pomeni “plisirati”, je pa itak blesav, sploh če že dolgo čaka na kakšno priložnost za druženje z nežnejšim spolom). In pajkice? Jaaa, najraje imamo tiste premajhne, ki se tako napnejo čez tazadnjo, da se se vse vidi skozi (NOT!).

  4. Prav sedaj, ko bi se morali najbolj fokusirati na faks, se nam ne da Kdo si je zmislil, da mora študijsko leto trajati od septembra do junija? Že po prvem izpitnem obdobju bi morali biti gotovi! Le kdo se bo sedaj učil in pisal seminarske v tej vročini???

  5. Športne aktivnosti zunaj Ne le na vasi, tudi v mestu radi tekamo po zelenici, mečemo v koš, se valjamo v pesku in “bremzamo” po tenisitu … Tafini pa tudi udrihajo s palico na golfu, srfajo ali se potapljajo. Tstim manj družabnimpa je najljubše, da se odpravijo na sprehod do drevesne hiše ali tek okrog Šmarjaka. Karkoli že počnemo, bistveno je, da to objavimo na FB. Drugače se pač ni zgodilo!​

  6. Kar naenkrat je med nami 50 % več kadilcev Ste že opazili, da pomlad v nekaterih prebudi željo po kajenju? Morda ste celo sami kdaj na prvi pomladni kavi, ko ste lahko pred MCCjem prvič slekli jakno, ne da bi vas zeblo in se nastavili soncu, z užitkom prižgali prvo cigareto po 4 mesecih (in se skoraj zadušili).

  7. Pivo je zamenjalo kuhančka Študenti poznamo približno 4 pijače - kavo, pivo, kuhano vino, pa še kako žganje (ampak to bolj za zvečer). No, med tem ko sta prva in zadnje “brezčasna”, pa vemo, da se zima prevesi v poletje, ko namesto kuhančka naročimo pivce.

  8. Pomladna generalka Ne boste se ji mogli izogniti. Mama bo hišo obrnila na glavo, pa če hočete ali ne. In pri tem ne boste manjkali. Če ste mislili, da bo namesto vas privlekla ponošene štunfe izpod postelje in posesala pajčevino po stropu, ste se hudo zmotili. Raje hitro opravite in bodite srečni, če vam uspe dovolj hitro pobegniti nazaj v študenta, preden bo treba z zobno ščetko drgniti fuge v kopalnici!

  9. Metuljčki v trebuhu Priznajte, takoj ko je malo bolj toplo (in ne samo zaradi bejb v kiklcah in legicah), se nam zlušta tudi kakšnih dogodivščin v dvoje. Saj še golobi grulijo in mački mijavkajo kot nori! Kako se ne bi dogajalo nam?

  10. Diete pred morjem Pomlad je čas, ko najdemo cel kup idej, kako shujšati, oblikovati svoje telo, začeti živeti bolj zdravo … vse samo zato, da bomo imeli na morju kaj pokazati. Nikar ne zaupajte preveč čudežnim praškom in napojem. Raje šparajte za morje.

Kateri pa so zate študentski znanilci pomladi? :)

Tags:

Komentar


bottom of page