top of page

15. informativa in sejem Moja prva zaposlitev

Pred informativnimi dnevi se podajte na Informativo, poleg vseh informacij o možnostih vpisov na naslednje stopnje izobraževanja pa preverite še na vzporedni 7. zaposlitveni sejem Moja prva zaposlitev.

Vir slike: Informativa


Srednje šole in fakultete vsako leto povabijo bodoče dijake in študente na ogled programov, informiranje o vpisnih pogojih in druge aktivnosti, ki lahko olajšajo izbiro naslednje stopnje izobraževanja. Pred informativnimi dnevi pa ste vabljeni še na poseben dogodek z imenom Informativa, kjer lahko prejmete še dodatne argumente za odločitev o karierni usmeritvi.


Program 15. Informative, ki bo potekala 19. in 20. januarja 2024


Dva dneva, polna predavanj in svetovanj, bosta obiskovalcem prinesla številne vpoglede v poklice in kariere različnih profilov.


Program na forumu bo zajemal predstavitev dela policista, kariere v gostinstvu in turizmu, iskanje prve zaposlitve, vojaške module študijev s štipendijami v Slovenski vojski, predavanji NLP Centra o stresu na šoli in faksu ter o sreči in uspehu v srednješolskih in študentskih letih, spoznavanje vprašalnika Holland za prepoznavanje lastnih študijskih interesov, vpogled v vodarstvo kot poklic prihodnosti, promocijo dela v farmacevtskem podjetju ter predstavitev dela računovodje s čustveno in umetno inteligenco.


Mala predavalnica bo prav tako gostila pester program. Poleg nekaterih vsebin, ki bodo na voljo na forumu, si boste lahko ogledali še predstavitev Tehnike meta diska Kristjana Čeha, predstavitev programov AGRFT, spoznavanje z vpisnim postopkom, predstavitev pomembnih dosežkov študentov UP, promocijo vpisa na UL, predstavitev programa Dizajn management fakultete za dizajn ter izobraževanje o učinkovitejšem učenju, ki ga pripravlja Inštitut Zavod KRATOS.


Poleg obeh predstavitvenih programov bodo na voljo tudi osebna svetovanja za vpise od pregleda rezultatov vprašalnika Holland do izračuna točk in prijav s posebnim statusom. Organizatorji napovedujejo ogromno koristnih vsebin, poleg tega je svojo prisotnost potrdilo tudi veliko število izobraževalnih institucij - tudi iz tujine!


Obišči sejem Moja prva zaposlitev


Med mladimi, ki zaključujejo srednješolsko izobraževanje, se vedno najdejo tisti, ki vstopajo na študijsko pot, pa tudi tisti, ki so že zainteresirani za prvo zaposlitev. Če si želite namesto vpisa na fakulteto spoznati delodajalce, trg dela ali celo opraviti zaposlitvene razgovore, je ta dogodek sigurno za vas. Poleg priložnosti za zaposlitev pa lahko najdete tudi kakšno za štipendiranje ali pripravništvo. Število razstavljalcev se še vedno povečuje, zato jih preverite sami.


Shrani si datum in se odpravi na dva karierno pomembna dogodka v enem


15. Informativo in 7. zaposlitveni sejem Moja prva zaposlitev se sigurno splača obiskati vsem, ki se odločate za naslednji izobraževalni korak in karierni razvoj. Dogodka bosta potekala 19. in 20. 1. 2024 od 9h do 18h. Vstop na Gospodarsko razstavišče je za obiskovalce prost.

Comments


bottom of page