top of page

Vabljeni na Celje FOKUS: Vsakdanje banalnosti

V Celje se vrača festival fotografije, katerega pozornost letos opozarja na novo tematiko, pretanjeno izbrano v ogledalu naše družbe. Od 28. do 30. junija 2019 bodo na 6 prizoriščih potekali številni dogodki, na katerih bomo pogledali pod zastirko normalnega” v sodobnem svetu in skušali najti smisel v vsakodnevnih banalnostih … kolikor je to sploh mogoče.

Morda jih ne opazimo, morda nam grejo na živce. Morda tisto, kar je banalno nam, ni nujno banalno sosedom in morda so nekatere stvari na tem svetu res preveč banalne, da bi si pred tem lahko kdo zatiskal oči.Vsakdanje banalnosti najdemo v številnih oblikah, sploh na področju sodobne fotografije in umetnosti v 21. stoletju, kot pravijo na uradni strani festivala.

O Celje FOKUS

Fotografski festival, na katerem se letno zberejo številni uveljavljeni fotografi, pa tudi sveži profesionalci in ljubitelji tega področja, je pomemben dogodek v celjskem prostoru. Lokalni in širši družbi prinaša nove aspekte aktualnih tematik, opozarja na pereče problematike in se prepušča toku ustvarjalnosti vizualne umetnosti, ki fotografijo večkrat ponese onkraj njenih meja v prepletajoče soustvarjanje tehnik in slogov, zvsti in strok vizualne in druge umetnosti.

Program otvoritvenega vikenda Celje FOKUS

Obljubljamo vam ogromno zanimivih tematik, na ogled in razpravo katerih vas vabimo skozi razstave, simpozij in srečevanja. Detajli programa so zaenkrat še skrivnost, vsekakor pa lahko Celjanke in Celjani pričakujemo izjemno dogajanje, ki ga, kot vsako leto, organizira producent Zavod Fokus. Pri tem moramo dodati še koproducente Zavod Sektor, Zavod Celeia Celje, Mladinski center Celje in Slovensko ljudsko gledališče Celje ter podpornike projekta Mestno Občino Celje in tednik Celjan.

Rezervirajte is zadnji junijski vikend, spremljajte naše novice in ostanite na tekočem.

In spremljajte tudi:

bottom of page