top of page

5 najpomembnejših stvari, ki jih dekle ne sme pozabiti na maturantskem plesu

Čas maturantskih plesov je tu. Dekleta se pridno frizirate in ličite, izbirate obleke in pazite na linijo, da boste lahko zlezle vanje. Izbirate si tudi primerne parfume, pridno trenirate plesne korake in pred ogledalom vadite izraze na obrazu, da se boste lahko čim bolje nastavljale fotoaparatom. Vendar pa je nekaj stvari, ki jih marsikatera maturantka pozabi in marsikdaj ji je potem žal … mi smo jih zbrali, da bi vaš maturantski večer bil res popoln!

Maturantski ples: 5 najpomembnejših stvari, ki jih ne smeš pozabiti

1. Vemo, da si pridno pazila postavo do zadnjega dne. A to ne pomeni, da je treba pred samim maturantskim plesom stradati! Mnogokrat se tudi zgodi, da ni časa za hrano ali pa se enostavno pozabi nanjo. Ampak do večerje na samem plesu je še daleč, zato je najbolje, da kakšno uro, preden greš od doma, poješ lahek obrok, ki ne bo povzročil napihnjenosti, te bo pa nasitil. Takšen je na primer probiotični jogurt (če hočeš, da te nasiti, vzemi polnomastnega) ali za tiste, ki se mlečnim produktom izogibajo, banana ali avokado … če je “škoda” že bila storjena z drugim obrokom tekom dne, pa zraven spij še malce metinega ali kamiličnega čaja.

2. Potrebno je tudi dovolj piti. In ne mislimo alkohola, temveč predvsem vodo ali drugo nesladkano brezalkoholno pijačo. Ta ti bo pomagala, da ostaneš ustrezno hidrirana kljub plesu pod vročimi lučmi, zaradi katerega se boš verjetno potila bolj kot običajno. In tudi, da se bo popit alkohol dovolj razredčil, da naslednji dan maček ne bo prehud.

3. Na maturantski ples si najverjetnje povabila tiste, ki jih imaš najraje, torej svojo družino, prijatelje ... Čeprav morda plešeš s svojo svežo ljubeznijo, bodi dobra gostiteljica in pokaži, da si hvaležna, da so si vzeli čas ter se skupaj s tabo poveselili na tem pomembnem dogodku. Pri tem nikar ne pozabi plesati z očetom! Ali z mamo, če je pač situacija takšna. Starš je starš, spol ni pomemben - saj pa živimo v 21. stoletju, kajne? Fino pa je, če prej doma malce povadita, da na samem dogodku ne bo kakšne nepotrebne treme.

4. Fotkeeeee! Pa ne samo selfiji - skupinsko slikanje, slikanje parov in četvork … vse to je običajno že v programu, torej se moraš samo držati urnika. Tako preprosto! Če pa želiš še dodatne profesionalne fotografije, prej namigni uradnemu fotografu, ti sicer vse zaračunajo, ampak kdaj si boš pa privoščila, če ne na tako pomemben večer?

5. Izogni se konfliktom. Bodi dobre volje, druži se s tistimi, v čigar družbi se dobro počutiš, ne obremenjuj se, če ima katera isto obleko kot ti in ne spuščaj se v nepotrebne prepire … ti samo vzbujajo negativno energijo, ki se ji enostavno izogneš in poskrbiš, da bo večer res popoln.

Pa še bonus:

Na ples prinesi tudi rezervna oblačila in udobne čevlje, v katere se boš lahko preobula po dolgem programu. Sploh če si za ples izbrala takšne, ki imajo precej visoko peto ali so pač neudobni. Rezervna oblačila ti bodo prišla prav, če se med plesom pod vročimi lučmi prepotiš ali - seveda upamo, da ne - poliješ oz. popackaš. Glej tudi, da boš poskrbela za dovolj slojev, da lahko brez prezeblosti prideš tudi na “after” in potem domov.

KŠOC-evci pa ti želimo, da bi v svojem večeru maksimalno uživala ter da bi bil maturantski ples nepozaben zate, za tvojega plesalca in vse, ki jih boš povabila.

Tags:

コメント


bottom of page