top of page

5 razlogov, da začneš delati domače testenine

Da bi sam naredil pašto? Kako to misliš? Ne, ne, sigurno je pretežko zame. - Je rekel vsak, dokler se ni prijavil na našo Študentsko kuhno. Pustimo ob strani, da cene študentske prehrane prehitro rastejo in da smo mnogi "prešaltali" na domačo kuho, tudi da prihranimo kak evro ali dva. Naši glavni razlogi za izdelavo domačih testenin so še dosti boljši. Preveri jih!Spoznaj 5 razlogov ZA domače testenine


1. Izdelava ne vzame dosti več časa kot kuhanje narejenih


Če odštejemo čas gnetenja in počitka testa, da se sestavine dobro povežejo, vzame izdelava svežih testenin za obrok praktično toliko časa kot kuhanje suhih. Sveži rezanci se bodo namreč skuhali hitreje, saj že vsebujejo vlago, ki je iz suhih že zdavnaj izparela. Če se ti res mudi, jih lahko v vrelo vodo polagaš kar naravnost iz strojčka. Pazi samo, da se ti ne zlepijo.


2. Sestavine so enostavne in lahko dosegljive


Morda si kdo ne predstavlja, ampak klasične testenine izdelamo iz samo dveh komponent: moke in jajc. Včasih za doseganje prave vlažnosti dodamo še malo vode. Res pa je, da je treba dodati še tretjo sestavino, to je potrpežljivost, da vse skupaj dobro povežemo.


3. Med gnetenjem lahko opraviš še kakšno intelektualno delo - na primer ponavljaš snov za izpit


Seveda se bo treba malo potruditi in zgnesti testo, ampak če si zraven odpreš še zapiske in jih zložiš na mizo, kjer se trudiš pobrati vso moko iz sklede, se lahko zraven še pripravljaš na izpit. Pri mečkanju testa ni treba ves čas gledati v skledo. Važno je, da svoje testo prav začutiš in padeš not.


4. Izdelavo svojih domačih testenin lahko usvojiš v le eni delavnici


KŠOC za vas v okviru Študentske kuhne organizira brezplačno delavnico, ki se bo zgodila že konec januarja! Zaradi odličnega odziva udeležencev smo se odločili delavnico ponoviti in z njo navdušiti še več ljubiteljev domače kuhe. Delavnica je za vse študente brezplačna, ostali za udeležbo prispevajo 15 EUR.


5. Priprava testenin je lahko tudi družaben dogodek


Ste že kdaj kuhali s kolegi? No, če iščete nov izziv za vaše naslednje kulinarično srečanje, je izdelava domačih testenin lahko prava zabava. Razvaljajte testo, izrežite krogce in izdelajte čisto svoje raviole, torteline, žlinkrofe ali kakorkoli že pravite polnjenim testeninam. Vsak si lahko naredi svoj nadev in potem poskušate, kaj so drugi pripravili. Kaj se ne sliši noro okusno?


Nehaj z izgovori in se nam pridruži!


Ti verjetno še vedno iščeš razloge, zakaj ne bi sam naredil svojih testenin, mi ti dajemo razloge, da jih. Če te še nismo prepričali, se hitro prijavi na Študentsko kuhno, kjer boš poleg vseh sestavin dobil v uporabo tudi strojček za izdelavo in spoznal, da so domači rezanci, ravioli ali drugi italijanski žitni izdelki, kakršne koli oblike že, lahko še boljši od Barilinih. Se vidimo 28. januarja v Platformi 360, v znanstveno-zabavnem parku Tehnopark Celje. Več preveri na Facebooku.

Comments


bottom of page