top of page

5 stvari, ki bi jih moral storiti vsak bruc

Prehod iz dijaških v študentska leta predstavlja pomemben mejnik za vsakega izmed nas. Med tem ko eni že vemo, kaj pričakovati in smo popolnoma pripravljeni na akcijo, se drugi še vedno ne znajo lotiti študentskega življenja, kot se spodobi. Mi smo zato zbrali 5 stvari, ki bi jih moral storiti vsak bruc, da se bo res imel dobro skozi vsa študentska leta. Akcija? Gremo!

1. Iti na žur, na katerega nisi povabljen(a)

Ta je kar klasična, kajne? V slogu holivudskih filmov … pa sploh ni slabo, zato poskusi! Lahko spoznaš kakšnega novega prijatelja, se vključiš v novo družbo ali pa celo odpelješ koga domov. Življenje je preveč dolgočasno, če se udeležuješ zgolj zabav, na katerih že vse poznaš.

2. Se naučiti skuhati res dobro kavo

Ker pride prav vsako jutro, pa če imaš mačka ali ne. Naše interne in precej laične, a zelo zanesljive razsikave kažejo, da so v študentskih družbenih skupinah kavo-kuhi precej zaželene in priljubljene osebe … le kdo bi vedel, zakaj ...

3. Spakirati in oditi na nepričakovano potovanje

Čim prej začneš, tem več boš videl(a)! Študentski izleti v tujino so super. Na hitro se nabašite v avto najbolj fancy sošolca, ki jeklenega konjička premore, poberite le najnujnejše, zavrtite airbnb ali booking in se odpeljite novim dogodivščinam naproti!

4. Se udeležiti brucovanja svoje fakultete

Da se še bolje spoznaš in povežeš s sotrpini iste institucije. Da poskusiš brucomor in se preizkusiš v kateri od iger, ki so jih pripravili starejši in bolj izkušeni kolegi. Da dobiš kakšno insajdersko informacijo ali zapelješ kakšno absolventko / absolventa, če ne celo asistentko / asistenta. Da ostaneš pokonci do jutra in nato 3 dni prespiš predavanja, da prideš k sebi. Kajti pravijo, da najbolj odbitim prigodam se lahko smejiš nato še celo življenje … smeh je pa pol zdravja, kajne?

5. Sprijazniti se z rezultatom na izpitu

Življenje ni vedno pravično, pravijo. Lahko pa prilagodiš svoj odnos do stvari, torej, da po potrebi znižaš pričakovanja in si pripravljeni na izid, kakršenkoli že bo. Tako te tudi najbolj zafrknjeni profesorji ne bodo vrgli iz tira. Zapomni si, znanja, ki ga usvojiš, ti ne more vzeti nobena slaba ocena - lahko pa ti zniža štipendijo, ampak to je potem že tema za nov članek … :)

Comments


bottom of page