top of page

CNC-rezkanje, MAG-varjenje in lasersko graviranje na letošnjih BEST tehničnih dnevih

FabLab Maribor od 22. do 26. 9. 2020 organizira BEST Tehniške dneve, kjer lahko pridobimo dodatne praktične veščine in uporabimo svoje teoretično znanje s strokovnimi mentorji. Tehnično znanje uporabe strojev, snovanja in oblikovanja izdelkov je študentom na voljo brezplačno, vse, kar je potrebno storiti, je to, da se prijavite!

Vir slike: Unsplash

Ideja, ki se lahko uresniči

Kreator Lab oz. FabLab Maribor je delavnica za sodobno oz. digitalno izdelovanje številnih izdelkov mladih, ki za svoje delo potrebujejo primerno orodje, s katerim bi lahko preizkušali, razvijali in izvajali svoje ideje ter iz njih proizvedli končne izdelke. Tako je v Mariboru na voljo en od številnih kreativnih laboratorijev pod okriljem mednarodnega FabLab, delujočega v več kot 40 državah po svetu. Ne le, da so vrata vedno odprta mladim in praktičnega znanja željnim ustvarjalcem in izumiteljem, temveč organizatorji redno skrbijo tudi za izobraževanja in dogodke; še ta mesec so na sporedu BEST Tehniški dnevi.

Od učenja uporabe stroja do končnega izdelka

Štiridnevni dogodek zajema en dan delavnic na temo uporabe različnih tehničnih orodij in tri dni za izdelavo izdelka v okviru teme dogodka. Druženje bo tako na torek, 22. 9. 2020, zajemalo registracijo, otvoritev dogodka in izvedbe praktičnih delavnic na teme:

  • CNC-rezkanja,

  • Laserskega graviranja in

  • MAG varjenja.

Poleg delavnic bodo organizatorji predstavili še delovanje FabLab-a Maribor in poskrbeli za zajtrk, kosilo, ter večerno druženje. Že drugi dan bodo udeleženci dobili priložnost za skupinsko delo na izdelku, ki se bo ujemal z letošnjo glavno temo dogodka. Po polnem dnevu skupinskih aktivnosti pa bo svoje delovanje predstavil tudi BEST Maribor. Zadnja dva dneva sta namenjena intenzivnemu skupinskemu delu, rezultati katerega bodo predstavljeni zadnji večer, 26. 9. 2020.

Udeleženci in udeležba

Izdelke bodo izdelovale skupine s štirimi člani. Vsak se lahko prijavi posamezno, svojo ekipo pa dobi na samem dogodku. Tisti, ki že veste, da bi radi delali skupaj, pa to lahko tudi sporočite organizatorjem, da vas ustrezno razvrstijo.

Udeležba je brezplačna, obvezna vse štiri dneve - prve tri večere do 18. ure, zadnjega do 20. zaradi predstavitve izdelkov in pogostitve. Prijave so odprte do 18. 9. 2020, zato vsi tehničnega praktičnega dela željni, hitro izpolnite prijavnico!

Comments


bottom of page