top of page

Boš letos tudi ti skrivni Božiček?

Secret Santa ali skrivni Božiček je zabaven in povezovalen dogodek, ki ga tudi letos v klubu KŠOC organiziramo na daljavo. Preveri, kako se nam lahko pridružiš.


Kaj sploh je Secret Santa in kako ga igramo?


Nekateri pravijo, da tradicija skrivnega obdarovanja izhaja iz ideje filantropista Larryja Deana Stewarta, ki je zaradi svojih prazničnih donacij naključnim posameznikom postal znan kot Kansaški skrivni Božiček. Pravijo, da njegov navdih za številne dobrodelne geste bil en njegovih manj srečnih dni, ko ga je lastnik Misisipijskega lokala s hitro prehrano počastil z zajtrkom. Stewart je postal uspešen poslovnež in pričel lastno tradicijo podarjanja denarja (običajno stodolarskih bankovcev) tistim, ki so ga po njegovem mnenju potrebovali. Pri tem je želel ostati anonimen, a se je kasneje razvedelo, od kod denar prihaja, njegove človekoljubne geste pa bi naj postale navdih današnje igre Secret Santa, ki jo mnogi igramo za praznike.


Igra je pravzaprav enostavna. Vsak udeleženec dobi svojega skrivnega Božička, obenem pa to tudi postane. Izžrebajo se obdarovanci in vsak dobi ime enega soigralca, ki mu bo pripravil darilce v vnaprej določeni vrednosti. Skrivnost pa je, od koga bo darilo prejel sam. Na koncu se skupina ponovno zbere in nepisano pravilo je, da morajo obdarovanci ugibati, od koga so darilo prejeli.


KŠOC tudi letos organiziramo Secret Santa na daljavo


Običajno se skrivno obdarovanje, opisano zgoraj, zgodi znotraj družin, predavalnic, prijateljskih družb ali delovnih timov. Pri nas pa igra Secret Santa potekala na daljavo, kar pomeni, da smo lahko vsi, ki se ji pridružimo, popolni neznanci. Odlično, kajne? Kar imamo vsi udeleženci skupnega, je to, da si želimo nekoga obdariti in pri tem uporabiti lastni trud ter domišljijo, saj je dogovorjena vrednost daril simboličnih 10 evrov. Kaj moraš torej storiti, da se pridružiš?

  1. Da se prijaviš, nam do 13. decembra 2021 nam pošlji potrebne informacije preko obrazca.

  2. Po določenem datumu boš prejel/a obvestilo, kjer bo naveden naslov tvojega obdarovanca, ki mu boš letos postal/a Secret Santa.

  3. Do 21. decembra poiščeš in pošlješ darilo v vrednosti okrog 10 evrov svojemu izbrancu ali izbranki na domači naslov.

  4. Ko prejmeš svojega, ga shrani pod smrečico ali kam drugam, da bo počakalo na božično jutro.

Ja, tako preprosto je to! Sedaj pa le hitro izpolni prijavnico. 😉


Dogodek je objavljen tudi na KŠOC strani na Facebook-u.


Commentaires


bottom of page