top of page

Celjani na pomoč žrtvam ujme

Številne popoplavne akcije, organizirane po Sloveniji, smo pripravili tudi Celjani. Še vedno se zbirajo finančne in materialne donacije. Prostovoljci naj se na ogrožena območja odpravljajo le organizirano.

Vir slike: Unsplash


Prostovoljci na nogah že ves vikend


Po srce parajočih poplavah, ki so Slovenijo prizadele prejšnji teden, so mnogi prostovoljci z delom pričeli že tekom samega porasta nivoja vod in z reševanjem pomagali na suho marsikomu, ki sicer verjetno ne bi imel takšne sreče. Deroča voda je odnašala avtomobile, rušila hiše, uničevala lastnino … Mnogi so ostali brez vsega, a na srečo obdržali najdragocenejše svoje življenje in življenje svojih bližnjih. Sedaj je na vrsti pomoč prav njim, ki se morajo postaviti nazaj na noge.


Številni javni komunikacijski kanali - od družbenih omrežij do javnih medijev - ponujajo številne možnosti nakazovanja denarja preko mobitela s sporočili SMS ali nakazili pristojnim organizacijam. Še več pa je vredna pomoč na terenu. KŠOC smo poziv za čiščenje posledic na območju Celja in okolice izdali že v nedeljo, prav tako je bila pod okriljem MOC in Slovenske filantropije na voljo prijavnica, preko katere smo se lahko Celjani odpravili na delovne akcije. Vsi organizatorji pomoči pa poudarjajo, da je potrebno na območja, potrebna pomoči, vedno organizirano in s skupnim prevozom.


Kako še lahko pomagamo v Celju?


Verjetno že vsi, ki nas spremljate, dobro poznate tudi Humanitarno društvo Enostavno pomagam. Sredstva, ki se bodo porabila v Celju prav za namene pomoči družinam iz celjske regije, lahko nakažete kar njim. Sredstva se zbira v poseben sklad za pomoč družinam iz Celja in regije, vi le pazite, da pravilno vpišete vse podatke.


Mogim je enostavneje poslati kar sms. Kot običajno pri donacijah gre tudi tukaj za uporabo pravih ključnih besed, ki jih pošljete na 1919, tokrat so to NEURJE 5 in NEURJE10 za žrtve poplav iz celjske regije ali UJMA5 in UJMA10 za celo Slovenijo. Pred pošiljanjem vedno poglejte, da ste natipkali pravilno besedo in številko. Če prejmete pozive z nepoznanimi podatki, jih najprej vedno preverite.


Prav tako se še vedno zbirajo materialne donacije. Najbolj so potrebni izdelki, kot je hrana z daljšim rokom uporabe, odeje, ustekleničena voda, plenice, adaptirano mleko. Oddate jih lahko na zbirnih mestih, v Celju je to trenutno Poklicna gasilska enota Celje (Dečkova cesta 36, Celje).

Comments


bottom of page