top of page

Celje Fokus: največji fotografski dogodek v Sloveniji bo beležil že 10. obletnico!

“Da bi ustvarili izjemne fotografske zgodbe, združimo fotografe iz cele države na enotedenskem delovno-zabavnem srečanju, nudimo več, kot je mogoče in uživamo v svojem delu,” pravi ekipa Celje Fokus.

Vsako leto v naše mesto pridejo top fotografi iz cele države, da bi se družili, ustvarjali in našli svoj fokus na enotedenskem fotografskem dogodku. Le kdo bi rekel, da mineva že desetletje od prvega ustvarjalnega tedna, kjer se v zabavno, družabno in povezano ekipo zberejo mladi in stari, izkušeni in začetniki, modeli in asistenti, učenci in mentorji …

Ob besedni zvezi Celje Fokus marsikdo zastriže z ušesi in ni malo takih, ki si rečejo: “Hmm, to sem pa že nekje slišal.” Koliko pa nas v resnici ve, kaj točno je namen ekipe, ki mesece trdo dela za en popoln fotografski teden?

Prostovoljci, ki ob trdem delu uživajo

Morda ob visoki kakovosti izvedbe malokdo ve, da za uspehom Celje Fokus stoji ekipa mladih prostovoljcev. Kot pravijo sami, v svojem delu najdejo osebno zadovoljstvo, saj se imajo tisti teden fajn, spoznajo nove ljudi, jim pomagajo do cilja, ki so si ga zastavili, pa tudi dobijo kakšno kompetenco in znanje, ki jim zna priti prav tudi v prihodnosti.

Celje Fokus je za znalce in začetnike. Bodoče študente in poslovneže, ki se s fotografijo ukvarjajo profesionalno. Za mlade in stare. Oblazinjene in ostre. Vse tiste, katerih cilj je ustvariti dobro zgodbo skozi umetnost fotografije. Ker vedo, da bodo skupaj lahko naredili več in bolje.

Preplet avtorske fotografije in pristnega druženja

Organizatorji Celje Fokus vedno poskrbijo za cel paket. Prikličejo čarobnost delovnega okolja s pomočjo mnogih “vez”, ki so jih pripravljeni “povleči”, da bi vsakemu izmed udeležencev omogočili posneti odlično zgodbo. Potrudijo se spoznati ljudi in jim z osebnim stikom pomagati, da bi se počutili domače ter brezskrbno pri razpravljanju idej - tako svojih kot tistih, s katerimi pridejo njihovi stanovski kolegi. Da bi vezi še bolj okrepili, nikoli ne pozabijo organiziranih družabnih dogodkov, niti prostih možnosti druženja, ki jih lahko udeleženci izkoristijo za počitek ali “brainstorming”.

Bistveno je, da so fotografske zgodbe, ki jih v enem tednu ustvarijo, rezultat mnogih mnenj, vpogledov, analiz, konstruktivnih kritik, zanesljivega vodenja in popolne tehnične podpore.

Zakaj Celje Fokus? Ker je fotografija več kot le dober “selfie”…

Naslov, ki so ga prejšnje leto mediji z veseljem povzeli, je zrasel na zelniku teh mladih nadebudnih glav, ki že 10 let vztrajajo pri snovanju odličnih fotografskih zgodb. In imajo prav. Saj filtri so super, ampak profesionalna fotografija je umetnost. Umetnost, ki zahteva celega človeka, odlično idejo, kredibilno zgodbo in, nenazadnje, vse, kar ima in nudi ekipa Celje Fokus - no, če nimajo, pa zrihtajo ;).

Ali veš, da je prijavljenih že več kot 10 udeležencev? Kaj pa ti čakaš? Oddaj svojo prijavo še danes in si zagotovi mesto v dinamični, družabni in ustvarjalni ekipi Celje Fokus 2017!

Comments


bottom of page