top of page

Celjski helou-vin žuri in kako se nanje pripraviti v zadnji minuti

Jap, ta ameriški praznik postaja čedalje bolj popularen tudi pri nas. Takoj po začetku šole nas torej v izložbah ne pričakajo več božične kape in bleščeč zavijalni papir, temveč čarovniški klobuki in grozljive buče.

Je tudi tebe zagrabila mrzlica grozljivega maskiranja ter izrezovanja poljščin, ki jih običajno uporabljamo za prehrano pujsov? Mi se sicer še malo upiramo poceni ameriškim foram, ampak če je dober žur in prava družba, zakaj pa ne … pač najdeš tisto rjuho, ki je ne rabiš več, zrežeš luknje za oči in si ready to go. Ali pa rečeš tisti kolegici, ki dobro vrti svinčnik, da ti malo z ogljem popaca obraz. Če je res dobra, lahko po maskiranju morda izgledaš še bolje kot brez. - Šala, šala …

Kam v Celju za Halloween?

Ha, a ste vedeli, da so si naši najbolj udarni gostitelji in gostinci kar po dnevih lepo malo razdelili tale mračnjaški praznik in z njim povezane zabave? Tako so nam omogočili pravi žurerski maraton! Danes, 28. 10., se odpravite v Branibor in z DJ Andy-jem zaplešite na kakšno poskočno.

Po dnevu počitka poberite svoje nečake in nečakinje in se vrnite v otroštvo, tako da jih odpeljete na pestro dogajanje na Veliko čarovniško rajanje v MCC-ju, ki se bo pričelo 31. 10. dopoldne. Popoldne z druženjem nadaljujte v Špitalu, kjer bodo imeli čisto pravo noč čarovnic. Zvečer pa tamale predajte nazaj v bolj zanesljive roke - njihovim staršem - in se odpravite še na zadnji Halloween party - kar nazaj v Špital. No, ali pa staršem recite, naj mulce poberejo sami, da se vam ni treba vozit sem in tja.

Pravi Halloween ustvarite kar doma

Če vam ni preveč za gostilne in klube, pa se lahko greste prave američane. Povabite prijatelje in jih presenetite s pravim mračnim ambientom, polnim trikov in dobrot (prevod prosto po KŠOC iz orig. “Trick or Treat”). Za vrata garderobe (pač ene sobe, kamor svoje kolege pošljete odložiti plašč ali vetrovko) skrijte najboljšega igralca, ki jim bo, takoj ko bodo vrata odprli, nagnal strah v kosti. Obilica smeha zagotovljena.

Za okrasitev preprosto najdite tisto kopreno, s katero se v vrtu pokriva zelenjava, posesali verjetno že dolgo niste, tako da pajkov bo dovolj … zatemnite luči, prižgite sveče, pripovedujte si mračne zgodbe ali se igrajte kakšno zabavno igrico.

Ko se vas poloti lakota, pa se skupaj lotite priprave čisto originalne nočnočarovniške sladice, ki je sploh ni težko narediti, je pa precej zabavno. Potrebujete čokoladne piškote ali čokoladen biskvit, čokoladen puding, čokoladne kroglice (kot tiste, ki jih z mlekom prelijete za zajtrk), gumijaste črve (tiste za jest, ne za ribe lovit) in čisto vedrce, v katerega boste sladico pripravili. Saj se vam že malo sanja, kako in kaj, kajne? No, za tiste, ki niste toliko suvereni v kuhariji, še razlaga nadvse preproste priprave: v vedro zmešate skuhan puding, čokoladne kroglice, zdrobljene piškote in biskvit ter tako dobite “zemljo”, v katero nato napikate še gumijaste črve in okrasite s stepeno smetano. Nato pa samo še pograbite žlice in pričnete z navzkrižnim kopanjem po vedru.

Pa veselo noč čarovnic vsem! :)

Comments


bottom of page