top of page

Cene in lokacije prevzema subvencionirane vozovnice v Celju

Že imaš subvencionirano vozovnico za leto 2018/2019? Od torka, 21. 8. 2018 si lahko dijaki in študentje uredimo vse potrebno za pridobitev ugodne vozovnice od svojega prebivališča do kraja študija. Cene ostajajo enake kot lani, pogoji za pridobitev pa tudi.

Nadaljujte z branjem prispevka, če želite, da vas malo spomnimo, koliko bomo za prevoz celjski dijaki in študenjte odšteli letos in kako lahko pridemo do nove elektronske kartice ali pa samo “naložimo” to, ki jo že imamo.

Cene subvencioniranega prevoza za Celjane

Prebivalci knežjega mesta, ki se še šolamo v sistemu srednje, višje in visokošolskega izobraževanja, bomo za vozovnice odšteli naslednje zneske:

1. Če se vozimo samo 10-krat mesečno, mesečna vozovnica 20 evrov na mesec, običajno pa potem potrebujemo še prevoz po mestu, za katerega doplačilo za mestni promet v Ljubljani stane 10 evrov, v Mariboru pa 5.

2. Če se v Ljubljano ali Maribor vozimo vsak dan - glede na razdaljo relacije smo v 1. oz. 2. razredu - bomo za mesečno karto odšteli 25 (1. razred) ali 35 evrov (2. razred). Če se vsak dan vozimo na primer na obalo, pa smo že v najdražjem rangu (nad 90 km), ki znaša kar 55 evrov mesečno.

Prihranimo lahko pri nakupu celoletnih kart, ki za dijake veljajo 10 mesecev, za študente pa 9. V poletnih mesecih se lahko nato vozimo s popustom. Za 10 voženj tako študentje odštejemo 135 evrov, za 1. razred medkrajevnega prevoza 180, za drugega 270 in za tretjega 450.

Kje v Celju lahko kupim oziroma prevzamem vozovnice?

Potem ko na portalu IJPP poklikamo vse potrebno in predložimo ustrezna dokazila (oz. dovolimo skrbnikom sistema, da jih pridobijo sami), lahko tisti, ki vozovnico že imamo, samo kupimo vožnje na spletnem mestu ponudnika Nomago in kartica se nam bo naložila ob prvi uporabi na terminalu.

Vsi, ki kartice še nimate, pa jo morate prevzeti, tudi če nakup opravite na spletu. Celjani to storimo na glavni avtobusni ali železniški postaji. Prav tako lahko plačilo kartice opravimo osebno na enem od prodajnih mest.

Ostale cene ter drug informacije si lahko ogledate na portalu IJPP, kjer tudi izpolnite prijavo za pridobitev ali podajlšanje subvencionirane vozovnice za leto 2018/2019.

Comments


bottom of page