top of page

College of Europe razpisuje 3 šolnine za slovenske študente

lovenski študenti imamo možnost plačila šolnine na College of Europe za izbrane magistrske programe v Belgiji ali na Poljskem.

Vir slike: Unsplash


Šolnina za študij na javno akreditiranih programih je pri nas vsaj enkrat in vsaj do vključno sedme stopnje plačana iz javnih sredstev. Marsikje drugje, tudi na zasebnih fakultetah pri nas na programih, za katere koncesij nimajo, si študentje praviloma šolnine plačujejo sami. Izjeme so posebni dosežki ali štipendije, s katerimi so financirani tudi stroški šolnin. Med njimi imamo po novem slovenski študentje in študentke možnost pridobiti celovito šolnino s štipendijo, ki krije stroške v času študija na izbranih programih fakultete College of Europe v Belgiji ali na Poljskem.

Spoznajmo College of Europe


Institucija za podiplomske evropske študije College of Europe obstaja že od leta 1949. Ustanovili so ga na pobudo Haaškega kongresa, ki je potekal istega leta, od 1992 pa fakulteta deluje v dveh kampusih; enem v Brugesu v Belgiji in drugem v Varšavi na Poljskem. Podiplomski programi so namenjeni mednarodni populaciji študentov ter vsebujejo pretežen poudarek na družboslovnem področju evropskih študij.


Lansko leto je Republika Slovenija skupaj z institucijo našla rešitev povezave in formalno potrdila sodelovanje s podpisom ustreznih dokumentov. S tem je slovenskim študentom omogočila 3 šolnine, vsako v vrednosti 29 tisoč evrov, ki jih lahko pridobimo, če uspešno kandidiramo in smo izbrani na posebnem razpisu te institucije.


Prijava za štipendijo College of Europe


Slovenskim študentom so v tem letu na voljo štirje programi, v okviru katerih lahko pridobimo štipendijo, locirani v Brugesu v Belgiji:

  1. MSc in European Economic Studies,

  2. MA in EU International Relations and Diplomacy Studies,

  3. Master of European Law (LLM),

  4. MA in European Political and Governance Studies

in en v kraju Natolin na Poljskem

  1. MA in European Interdisciplinary Studies (vir: Študent.si).


Prijavijo se lahko študenti z že pridobljeno diplomo ali diplomo, ki jo boste pridobili do roka vpisa na magistrski študij; navesti boste morali čas študija, univerzo, fakulteto in naslov diplome. Poleg tega boste morali podati vaša druga akademska udejstvovanja, reference delovnih izkušenj z vsemi potrebnimi podatki o delodajalcu, časovnemu obsegu in delovnem mestu, jezikovno znanje, motivacijsko pismo v 300 besedah, življenjepis Europass in drugo dokumentacijo, ki jo najdete na spletnem mestu razpisa.


Za prijavo boste morali med vsem ostalim predlagati še 2 referenčni osebi, ki bosta izpolnili priporočilni obrazec. Ti sta bistvenega pomena, zato ju ne zgrešite. Pomembno je, da natančno sledite navodilom in vse potrebne dokumente oddate oz. vse navedene obrazce izpolnite do 24. 1. 2024.

Comments


bottom of page