top of page

Dekleta, prijavite se na hekaton!

Svetovno znani računalniški mogotec razpisuje AI hekaton za študentke in diplomantke iz Jugovzhodne Evrope. Pridruži se jim tudi ti!


Vir slike: womenaihack.com


Slovenske računalniške strokovnjakinje, čaka vas enkratna priložnost, da se pomerite s konkurentkami iz Turčije, Grčije, Cipra, Srbije in Bolgarije. Microsoftov hekaton žensk na področju umetne inteligence vabi k sodelovanju in tekmovanju na področju uporabe najsodobnejših AI tehnologij za potrebe projektnega dela.


Poslanstvo hekatona za ženske v AI


Microsoft v okviru mednarodnega programerskega dogodka spodbuja mlade ženske, da združijo moči s podobno mislečimi in ustvarjajo mednarodne povezave, s katerimi bodo lahko odgovarjale na probleme prihodnosti. Dogodek bo poleg izzivov, ki jih bodo premagovale udeleženke, poskrbel tudi za navdih s strani priznanih govorcev. Zato novih zamisli in načinov, kako jih izvesti, sigurno ne bo zmanjkalo.


Kdo se lahko prijavi na hekaton za ženske v AI?


Izziv je namenjen študentkam vseh treh stopenj in mladim diplomantkam. Udeleženke morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

  • starost vsaj 18 let,

  • prebivališče v Sloveniji, Turčiji, Grčiji, Srbiji, Bolgariji ali na Cipru,

  • izkušnje na področju umetne inteligence (študijske, projektne, pripravniške itd.),

  • računalniška oprema Win 10/MacOS (zadnja različica) z inštalirano aplikacijo MS Teams.


Pričakovanja organizatorja glede vsebine tekmovanja


Udeleženke lahko za svoj tekmovalni projekt izberejo kakršnokoli implementacijo rešitve z uporabo AI orodij Microsoft Azure. Edini vsebinski pogoj je upoštevanje ključnih vrednot, kot so raznolikost, inkluzija in dostopnost. Prav tako lahko Coderspace zahteva dokazila o primernosti udeleženk in se od udeleženk pričakuje, da le-ta po potrebi tudi predložijo.


Prijave in potek (časovnica)


Prijave na hekaton za ženske v AI so odprte do 25. 2. 2024. Rezultati bodo objavljeni 28. 2. 2024, predstavitev pa bo 1. 3. 2024 med 13.00 in 16.30 po našem času. Sam hekaton bo potekal od 8. do 9. 3. 2024.

Comentarios


bottom of page