top of page

Diplomanti športniki do novih delovnih mest

Projekt Mladi za mlade predvidoma 11. 8. 2017 odpira razpis namenjen diplomantom programov športna vzgoja in kineziologija. Kako je zasnovan projekt in koliko delovnih mest bo odprl, si preberite v nadaljevanju.

‘Difovcev’ je en kup, pravijo. Kaj sploh še rinejo na ta faks, če tako na koncu ne bodo dobili služb? No pa ni čisto tako. Vsak ima pravico, če ne celo dolžnost, slediti svojim sanjam in svojemu osebnemu poklicnemu ciju, ne glede na to, koliko njegovih vrstnikov si je izbralo podobno pot. Enako je tudi razvoj kariere potem na vsakem posamezniku - bo čakal na službo v šoli ali bo poskusil do zaposlitve priti drugače?

Eno izmed možnosti bo vsem novopečenim profesorjem športne vzgoje in kineziologom, ki so iskalci prve zaposlitve, ponudil sklad Mladi za mlade.

29 delovnih mest za profesorje športne vzgoje in kineziologe

V Zavodu za šport RS Planica so v perečem problemu današnjega časa - premajhnem obsegu gibanja med mladimi - videli priložnost in ubili 2 muhi na en mah. S projektom Mladi za mlade, ki se v večjem obsegu financira iz evropskega socialnega sklada, bodo pridobili 2,8 milijona evrov sredstev, ki jih bodo namenili izvajalcem izobraževalnim zavodom za dijake in študente po vsej Sloveniji. Sem sodijo tako javne srednje, višje in visoke šole kot tudi dijaški domovi, mladinski centri, študentske organizacije itd.

Razpis, ki bo predvidoma javno objavljen11. avgusta, bo omogočal prijavo zavodom, ki bodo razpisovala delovna mesta, primerna za razdelitev sredstev. Šlo bo za prve zaposlitve diplomantov, starih do 29 let, za polni delovni čas za najmanj 8 mesecev ali pa celo za celoten obseg trajanja projekta, torej do konca avgusta 2021.

Mladi za mlade je odličen projekt, ki bo po eni strani spodbudil organizirano gibanje mladih, obenem pa mladim, ki imajo gibanje že v krvi (in izobrazbi), omogočil prvo zaposlitev.

Tags:

Comments


bottom of page