top of page

Drugi prijavni rok je tukaj!

Nezasedena mesta za vpis na fakultete so objavljena. Bodoči študentje, ki v prvem roku niste prišli na enega od želenih programov, lahko sedaj preverite, kje lahko dobite še eno priložnost in se prijavite na drugi prijavni rok.


Vir slike: Unsplash


Prvi prijavni rok, ki je potekal spomladi, je zapolnil mesta številnih prvostopenjskih in enovitih magistrskih študijskih programov. Maturanti, ki se letos vpisujejo na naslednjo stopnjo izobraževanja, zato morda niso uspešno kandidirali za prosta vpisna mesta, saj niso dosegli minimalnih točk. Omejitve vpisa so bile najvišje na številnih programih Univerze v Ljubljani, v večini povezanih z medicino oz. zdravstvom in sorodnimi panogami. Univerza v Mariboru je najvišji minimalni standard zabeležila na Filozofski fakulteti na programu Psihologija ter Univerza na Primorskem že pregovorno na programu Fizioterapija na Fakulteti za vede o zdravju.


Katere programe še sploh imamo na voljo v drugem prijavnem roku?
Bolj od zasedenosti pa nas zanimajo mesta, ki so še na voljo, zato si oglejmo, kateri programi v drugem prijavnem roku še široko odpirajo svoja vrata. Univerza v Ljubljani nudi največ vpisnih mest za redni študij na Biotehnični fakulteti; oba programa s področja kmetijstva in na Ekonomski fakulteti tako na univerzitetnem programu kot na visoki poslovni šoli. Ogromno prostih mest ostaja tudi na obeh programih Fakultete za upravo.


Podobno je na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru tudi še ogromno prostora za vpis, sledijo programi Elektrotehnika UN ter Energetika VS (FERI in FS). Na Fakulteti za logistiko je več kot 40 prostih mest na obeh celjskih programih ter na Fakulteti za turizem (visokošolski program). Na Univerzi na Primorskem je največ mest (49) za drugi prijavni rok odprtih na Turistici. Podrobno si prosta mesta lahko ogledate še sami.


Pomembni datumi za drugi prijavni rok


Drugi prijavni rok za vpis v prvostopenjske in enovite magistrske programe za nove študente v študijskem letu 2021/22 je odprt od 20. do 27. avgusta 2021. Prijavite se lahko, če niste bili uvrščeni v program že v prvem prijavnem roku ali če se v prvem prijavnem roku sploh še niste prijavili. Poleg tega se lahko vpišejo tudi sprejeti v prvem roku, če se niso vpisali ali so se izpisali do vkl


jučno 17. avgusta. Povratno informacijo o tem, če vam je uspelo v drugem prijavnem roku, boste prejeli do 22. septembra 2021 preko portala eVŠ.

 

Tudi na KŠOC vsem želimo veliko sreče na drugem prijavnem roku!Bình luận


bottom of page