top of page

Družabni zimski športi za večjo vitalnost tudi v hladnih dneh

Skrb za zdravje je pomembna. Sploh v zimskem mrazu, ko bakterije in virusi na vsakem (toplem) vogalu kar prežijo na nas. Čeprav se zdi pozimi prijetneje sedeti doma v objemu odeje in najljubših TV serij, bele vremenske razmere ne bi smele biti razlog za premalo gibanja. Kako se spraviti s kavča, sprašujete? Enostavno, samo imeti je treba dobro motivacijo. Mi imamo nekaj idej, kje jo lahko najdete …

Družabni zimski športi in druge aktivnosti so dobri za naše počutje

... niso samo v telovadnicah, ampak tudi kje drugje. Zakaj se ne bi odpravili ven na kakšno smučišče, ko ga že imamo precej blizu? Tam bomo sigurno našli kakšen kotiček, kjer lahko s kupom snega uživamo v družabnih aktivnostih, kot so kepanje, ustvarjanje snežnih skulptur in dričanje po snegu.

Dobro se lahko predihamo tudi ob skupinskem pohodu - tukaj sicer sneg ni nujen, morda zaradi varnosti celo bolje, če se mu izognemo. Pozorni moramo biti le na dejstvo, da je dan pozimi krajši in da je fino, da spust načrtujemo še pred temo. Razen če se odločimo za nočni pohod, za katerega se primerno opremimo.

Karkoli že počnemo, je super, saj pripomore k našemu splošnemu počutju. Družba in prijetni odnosi vedno dobro denejo, pravijo strokovnjaki za dolgo življenje. Smeh in zabava bosta pozitivno vplivala na naše psiho-fizično zdravje, saj dobra volja uravnava stres, gibanje na svežem (in hladnem) zraku pa nam pomaga krepiti odpornost. Le pretiravati ne smemo in se po snežnem podvigu ponovno ogreti.

Kaj dobimo, če družabnemu zimskemu športu za dobro počutje dodamo še zabavo?

Disco drsanje s KŠOC, vendar! Ne le da drsanje prinese veliko dodano vrednost telesni pripravljenosti - poleg krepljenja ravnotežja in sklepov nudi tudi dobro kardio vadbo - skupaj si bomo naredili pravi žur. Glasba, primerna za ta dogodek, nas bo namesto po plesišču zavrtela po ledu, mi pa si bomo privoščili pravcati družabni dogodek.

Seveda upamo, da boste na ledu padali še manj kot na izpitih, vsekakor pa se vam splača poskusiti, tudi če še niste stali na drsalkah. Prvih 50 prijavljenih ima brezplačen vstop, zato hitro na FB in dogodek shraniti v koledar, da ne bi slučajno kdo zamudil. Se vidimo 15. februarja zvečer na Celjskem drsališču v mestnem parku!

Comments


bottom of page