top of page

Duševno zdravje je pomembno

Tudi študenti se srečujemo z duševnimi stiskami, depresivnostjo, anksioznostjo in drugimi psihološkimi nevšečnostmi. Zveza ŠKIS zato organizira 7 dogodkov v sklopu projekta Duševno je pomembno. Prvi bo na sporedu preko Zooma že danes.

Vir slike: Zveza ŠKIS s soorganizatorji


89 % študentov doživlja depresijo in anksiozna stanja


Raziskava NIJZ, UP in FF UL je pokazala, da kar v 89 odstotkih študenti doživljamo psihološke težave, kot so depresija in anksiozna stanja. Problematika motenj v duševnem zdravju je v sodobnem svetu že splošno znana - in žal tudi prisotna - med vsemi generacijami, kljub temu pa še vedno razbijamo tabuje o tej tematiki. Zveza ŠKIS se je odločila študente podpreti, da se s tem soočimo in se odkrito pogovorimo tako o sami destigmatizaciji psiholoških zapletov kot tudi o orodjih in načinih za njihovo prepoznavanje in obvladovanje.


Prvi dogodek Do nazga bo potekal že danes zvečer na Zoomu


8. novembra bo ob 20h preko Zooma potekal že prvi dogodek v sklopu projekta z naslovom "Do nazga". Govorec na dogodku bo soustanovitelj Inštituta Integrum, Benjamin Tomažič. Tema se bo osredotočala na odnose; skrbi za rast v partnerskem odnosu, obenem pa tudi na vpogled v tisto, kar odnose lahko poruši.


Mnogi se namreč zaradi vedenjskih in miselnih vzorcev, ki smo jih ponotranjili skozi oblikovanje lastnega dojemanja sveta in odzivanja nanj, vrtimo v začaranih krogih navad, dejanj in misli, ki naše najintimnejše odnose rušijo. Ob tem pa onemogočijo kakovostno in polno partnersko življenje ali pa drugi odnos, ki nam veliko pomeni. Udeležence bo govorec spodbudil tudi k interaktivnim odzivom v obliki mnenj, komentarjev in vprašanj.


Več informacij:

コメント


bottom of page