top of page

Dvig subvencije za študentsko prehrano

Ste se tudi vi razveselili obvestila študentske prehrane? Poleg letnega dviga subvencije preverite še seznam ponudnikov in objavljene vrednosti menijev oziroma doplačil v celjskem okolišu!

Vir slike: Unsplash


Dvig subvencije z 2,69 na 2,82 evra


Prvi marec je tudi letos prinesel dvig subvencije za študentsko prehrano. Tokrat je uskladitev višine subvencije prinesla 13 dodatnih centov prihranka pri vsakem študentskem obroku. Kako pa jo sploh koristimo? Če si kdo študentske prehrane letos še ni uredil in si jo še mora, najprej izpolni spletno prijavo na portalu SŠP. Ko prijavo izpolni, na točko SŠP (v Celju je to sedež KŠOC) po predhodni najavi prinese osebni dokument in telefon. Tisti, ki subvencijo želite le podaljšati (ste v sistemu že bili prvič prijavljeni), pa to preprosto storite, tako da se vpišete v osebni profil in dovolite podaljšanje.


Koliko stanejo študentski obroki v Celju


Subvencionirani študentski obroki morajo biti pripravljeni skladno s standardi, ki jih predvideva razpis za prijavo ponudnikov in h katerim se ti zavežejo s sklenitvijo pogodbe za izvajanje subvencionirane prehrane. Študentski obroki morajo biti uravnoteženi in vsebovati predvidene hode ter omogočati izbiro tudi za različne prehranske omejitve ali preference. Zaradi raznolikosti ponudbe so tudi cene obrokov (in posledično doplačil) različne, zato je najbolje, da si pogledamo vsakega ponudnika posebej.


Gostilna Stara Brajda: 6,69 eur

Kitajska restavracija Dva zmaja: 6 eur

Kitajski dvor (tudi dostava): 5,99 eur

McDonald's restavracija - Celje Drive in Restavracija McDonalds - Citycenter: 4,70 eur

Oštarija City center Celje: 7,00 eur

PE Dijaški dom Celje: 5,17 eur

Picerija Verona: 6,99 eur

Restavracija Interspar Celje: 5,89 eur

Restavracija Tuš Celje (Planet Tuš): 5,62 eur

Samopostrežna restavracija Stolpič: 5,70 eur

Navedene cene so bile 28. 2. 2022 objavljene na spletnem mestu Študentske prehrane. Za preračun doplačila od polne vrednosti obroka enostavno odštejete subvencijo.


Pa dober tek! 🤤

Comments


bottom of page