top of page

Ekipa Misija Človek vabi, da se pridružiš pri letošnji akciji

Od 9. novembra do 18. decembra Misija Človek zbira potrošni material za tiste, ki ga zelo potrebujejo, a si ga ne morejo privoščiti sami. Cilj skupine petih dijakov in študentov je, da preko te dobrodelne akcije zberejo čim več za tiste, ki bi sicer lahko ostali tudi brez osnovnih dobrin. Pravijo, da delajo majhne spremembe, a več ko nas bo sodelovalo, večje mejnike lahko premaknemo, ni res?Ekipa prostovoljcev, ki že nekaj let pridno deluje v korist različnih družbenih skupin. Otrokom, mladostnikov, odraslim, starejšim, pa tudi živalim in okolju s solidarnimi in dobrodelnimi akcijami pomagajo k majhnim spremembam na bolje. Bi tudi ti kaj prispeval(a)? Sedaj je pravi čas! Zbiranje se je začelo, zato beri naprej in preveri, kaj ter kje lahko oddaš.


Kaj vse se zbira v Misiji Človek in komu je to namenjeno?


Prva je seveda hrana z daljšim rokom trajanja, kot so testenine, riž, konzervirani izdelki, paštete, kosmiči, prigrizki in druga živila. Še ena od najbolj običajnih skupin potrošnega materiala so higienski izdelki in izdelki za nego, kot so mila, zobne paste in ščetke ter negovalne kreme. Tako za odrasle kot za otroke. Slednjim bodo v teh dneh prišli prav tudi pripomočki za šolo in ustvarjanje, kot so risalni bloki, zvezki, barvice, svinčniki in podobno. Prav tako so v korist čistila in pralna sredstva; pralni praški, mehčalci, detergent za pomivanje posode …


Kot smo že omenili, med tiste, ki jim Misija Človek želi olajšati hladne dni, so tudi živali. Zato lahko prispevate tudi hrano zanje; tako za domače ljubljenčke, kot koruzo in proso, ter posode za hrano in vodo. V pomoč za hladne dni pa prav pridejo še odeje.


Letos Misija Človek sodeluje z Varno hišo Palčica, materinskim domom in centrom za brezdomce, zavetiščem za živali, Junaki 3. nadstropja, Programom CONA Centra za socialno delo Ljubljana.


Kje oddati?


Celjani imamo priložnost, da materialno pomoč v obliki potrošnega materiala oddamo na treh lokacijah:

  1. v Gimnaziji Celje Center,

  2. pri naših “sosedih” v MCC in

  3. na Glavnem trgu v Poloninih sladkih skrivnostih.


Več informacij glede kontaktov in časa oddaje najdete v objavi Misije Človek na Facebook-u. Seveda jo lahko tudi delite, da doseže čim več dobrih src. ;)
留言


bottom of page