top of page

Evropski teden mladih

Letošnji Evropski teden mladih bo potekal od 12. do 19. aprila. Tokratni slogan “Izrazi svojo vizijo” vabi vse, da se pridružite in sodelujete v tem dogodku, ki se ponovi vsaki dve leti.


Vir slike: Movit


Pomembno je, da se mladi vključujemo v procese odločanja. Dialog med mladimi in oblikovalci nacionalnih ter transnacionalnih politik je bistven za kakovostno prihodnost, ki bo doprinesla vsem generacijam. Zato letošnji Evropski teden vabi tudi tebe, da izraziš svojo vizijo.


Izrazi svojo vizijo


Pobuda, ki je zaznamovala evropsko leto mladih 2022, se nadaljuje z letošnjim tednom mladih. Volitve v Evropski parlament se bliskovito bližajo, zato je ETM odlična priložnost, da se izrazimo in smo slišani tudi mladi. Naše ideje in vizija so bistvene za oblikovanje prihodnosti sveta, v katerem bomo prebivali vsi, neglede na starost in obdobje, v katerega smo bili rojeni. Demokratična prihodnost EU je tudi v rokah mladih in prav je, da se tega zavedajo in to upoštevajo vsi.


Prednostna vprašanja, ki so nam pomembna, morajo biti usklajena s prednostnimi nalogami EU. Prav tako je bistveno, da smo mladi dobro obveščeni o svojih priložnostih na vseh ravneh; regionalni, nacionalni in evropski. Med temi je najbolj znan program Erasmus+ kot program, namenjen izmenjavam, povezovanju in drugim mednarodnim aktivnostim, za katere so na voljo tudi finančne spodbude oz. podpore.


Kako mladi sodelujemo v ETM 2024?


Med 12. in 19. aprilom nam bodo na voljo številne aktivnosti, ki jih lahko najdemo na portalu Evropske unije, tako da preprosto vnesemo svojo državo in interese, nato pa približamo interaktivni zemljevid ter se podamo na lokacijo, ki jo ta označuje. Pri nas so mladinske organizacije pripravile kar 90 aktivnosti, ki se jih lahko udeležite! Med številnimi aktivnostmi in tematikami bodo informacije o volitvah v Evropski parlament, programih EU za mlade ter vse ostalo, kar moramo vedeti kot mladi prebivalci Evropske unije.


Pridruži se Evropskemu tednu mladih 2024 in se podaj na svojo mednarodno izkušnjo tudi ti.


Hozzászólások


bottom of page