top of page

Festival prostovoljstva je pred vrati

Celjski devetnajsti festival prostovoljstva bo končno proslavil še eno leto nesebične predanosti in bogatenja naše lokalne skupnosti. Med prostovoljci, ki ste jih prijavljali vse do 18. marca, bodo kmalu znani tisti, ki bodo prejeli priznanja za opravljena dobra dela.


Vir slike: MCC


Dogodek Naj prostovoljec leta 2024 že 19. v nizu


Prostovoljstvo je v Celju, kot tudi drugje v naši deželici, izjemno prisotno. Ogromno posameznikov vlaga svoj trud, prosti čas in energijo v poslanstvo, da bi drugim - znanim ali neznanim - posameznikom olajšali življenje ali polepšali trenutek. Vsako leto zato v naši občini praznujemo dobrodelnost in solidarnost vseh, ki družbi doprinašajo prav na ta način.


Letošnji festival prostovoljstva, ki ga delno financira EU, bo tako že 19. po vrsti in bo v petek, 26. aprila 2024, potekal pod okriljem Informacijske točke EUROPE DIRECT Savinjska, MCC in MOC v atriju Celjskega mladinskega Centra. Pridružite se nam tudi vi, saj bo program pester.

Podelitev nagrad naj prostovoljcem v 5 starostnih kategorijah


Vsi, ki ste na izbor Naj prostovoljec 2024 prijavljeni, veste, da se dogodka morate udeležiti, saj je komisija izbrala naj prostovoljce v kar petih starostnih kategorijah:

  1. od 12 do 15 let,

  2. od 15 do 19 let,

  3. od 20 do 30 let,

  4. od 30 do 60 let ter

  5. več kot 60 let.


Razglasitev bo potekala dopoldan od 10.30 do 11.30, pred, po in med samo podelitvijo pa se bodo zvrstili še različni drugi programski sklopi. Nastopi bodo zajemali vse od glasbenih točk do umetniške razstave:

  • dogodek bo odprl uvodni glasbeni nastop Srednje zdravstvene in kozmetične šole celje

  • sledil bo pozdravni nagovor organizatorjev

  • za njim plesna točka OŠ Ljubečna

  • med podelitvijo bo nastopil mešani pevski zbor TORNADO društva ŠENT,

  • podelitev pa bo zoper zaključila še ena plesna točka OŠ Ljubečna.


Po uradnem delu si bomo obiskovalci lahko ogledali stojnice s predstavitvami številnih organizacij, ki se prostovoljno udejstvujejo. Festival si pa boste lahko popestrili še z ogledom razstave humanitarnih akcij Slovenske vojske, ki bo na ogled od 22. aprila do 22. maja 2024 v razstavnih prostorih Celjskega mladinskega centra.

Comments


bottom of page