top of page

Fiksno ŠTUDENT 2019/20 tudi v e-obliki

Dočakali smo novo študijsko leto in novo številko naše letošnje publikacije Fiksno ŠTUDENT. Pripravili smo nekaj aktualnih informacij, pa tudi kakšno zanimivost, ki vam lahko olajša študijsko dilemo. Preverite, o čem smo pisali v tem prispevku, kjer boste našli tudi povezavo na našo najnovejšo brezplačni publikacijo za celjske študente in dijake.

Zapisali smo nekaj informacij za lokalne in tudi splošne študentske zadeve, predstavili tudi kakšno aktualno problematiko in se malo zazrli vase. Lokalno smo se obrnili k posodobitvi mestne mobilnosti v Celju. Že poznate Celebus in KolesCE? Kako jih uporabljati in kakšne so cene za študente?

Opisali smo tudi postopek elektronskega vpisa. Vsi, ki vam letos ni uspelo oziroma razmišljate, da bi drugo leto šli študirati kaj drugega ali se vpisali na višjo stopnjo, si boste lahko ogledali, kaj morate urediti in se na vpis dobro pripravili.

Malo za šalo in precej zares smo pripravili tudi en kratek slavospev jeseni. Da bi se malo potolažili, ker je poletje že za nami, smo poiskali 5 razlogov, zakaj je jesen lepa. Vsak med nami pa bo sigurno našel še kakšnega svojega.

Dotaknili smo se tudi vedno aktualne problematike - so za pridobitev zaposlitve bolj pomembne izkušnje ali izobrazba? Kakšno je pravo razmerje med prakso in teorijo? Ali je katera od skrajnosti sploh smiselna in kako formalno izobrazbo dopolniti z neformalno, so teme, ki smo jih raziskali in povzeli.

Ste že slišali za avtonomne odločevalce? Seveda ste, saj smo o tem pisali že tudi tukaj na naši spletni strani. A vendar smo problem želeli osvetliti še bolj plastično, da bi nas čim več razumelo, kakšna prihodnost nas čaka in kdo ali kaj jo drži v svojih rokah.

Urejanje državne štipendije se je še malo zakompliciralo, čeprav je uredba, ki je v veljavo stopila 2018/19, res poenostavila nadaljevanje prejemanja štipendije v višjih letnikih. Kaj je še potrebno urediti in kako lahko spremembe vplivajo na vašo državno štipendijo, si tudi preberite v našem zadnjem glasilu za mlade v Celju in okolici.

Vsekakor vabljeni, da preverite več o vsem zgoraj navedenem v zadnji številki Fiksno ŠTUDENT 2019/20.

Comments


bottom of page