top of page

Fundacija študentski tolar podarja rabljene računalnike

Človekoljubna organizacija Študentski tolar že več kod desetletje deluje z namenom, da bi mladim v težjih socialnih razmerah olajšala stisko in čim bolj pomagala pri študiju. S tem ciljem izvajajo redne in izredne akcije pomoči v obliki denarnih sredstev in drugih materialnih dobrin pa tudi intelektualnih storitev, kot so svetovanja in tečaji. Tokrat razpisujejo oddajo 10 obnovljenih in popravljenih rabljenih računalnikov za študente v stiski.

ŠOU v Ljubljani je pred leti ustanovil Fundacijo Študentski tolar, z namenom, da bi mladim pomagal k uspešnemu zaključku študija. V stalnih prizadevanjih k izboljšanju položaja študentov stalno iščejo načine za redno in izredno finančno, materialno in nematerialno pomoč so 10. Januarja 2018 razpisali oddajo 10 obnovljenih rabljenih računalnikov.

Študentje, ki bodo računalnike prejeli, bodo takoj lahko pričeli z delom

Poleg stacionarnega računalnika, na katerem bo naložen odprtokodni sistem Linux, bodo izbrani prejemniki te pomoči dobili še kable, tipkovnico, miško in monitor. Programska oprema bo, kot pravi razpis, zajemala: “pisarniški paket, zaščito pred zlobnimi kodami, predvajalnike, orodja za obdelavo multimedijskih datotek, igre itd.” Torej vse, kar potrebujete, da lahko takoj pričnete z delom.

Vsem, ki bodo obdržali operacijski sistem, bo na voljo tehnična podpora iz društva Duh časa. Prav to društvo je namreč računalnike tudi popravilo in pripravilo za uporabo.

Kako se prijavite ...

Za prijavo na razpis Študentskega tolarja je potrebno predložiti dokumentacijo, ki dokazuje vaše socialno stanje (zadnje tri bančne izpiske, zadnje tri izpise nakazil preko študentskega servisa in druge priloge, ki bi lahko dokazovale socialni položaj študenta), kopijo osebnega dokumenta, izpolnjeno vlogo ter pisno prošnjo. Razpis bo odprt do 15. februarja, prijavite pa se lahko vsi, ki niste v delovnem razmerju in ste vpisani na eno od članic Univerze v Ljubljani (ali pa ste prvo leto brez statusa in imate dovoljenje za opravljanje izpitov).

Vlogo ter podrobnosti o razpisu si lahko ogledate na strani Fundacije.

Comments


bottom of page