top of page

Fundacija Študentski tolar v novembru odpira razpis za dodelitev pomoči študentom v stiski

November je mesec, v katerem lahko študenti zaprosimo za enkratno denarno pomoč. Ta lahko znaša med 400 in 600 evri. Postopek pridobitve lahko spoznate na predstavitvi v torek, 5. novembra 2019, v študentskem kampusu na Pivovarniški 6 v Ljubljani. Dosti informacij, ki vas zanimajo o tem javnem pozivu, pa boste našli tudi v tem prispevku.

Vir fotografije: Unsplash, avtor Rémi Walle

Študenti imamo kar nekaj možnosti, da si s pomočjo statusa olajšamo svoje finančne skrbi. Večina nas koristi subvencioniran prevoz in prehrano, mnogi tudi subvencionirano gibanje in štipendijo, redkokdo pa pozna fundacijo Študentski tolar. Preveri, kako deluje in kakšen je aktualen razpis za enkratno pridobitev denarne pomoči v višini od 400 do 600 evrov.

Nepovratna enkratna pomoč za študente v stiski fundacije Študentski tolar

Drugi letošnji poziv fundacije Študentski tolar k oddaji vlog za pridobitev finančnih sredstev je odprt. Vsi študentje, ki ste se ob svojih študijskih obveznostih znašli v zaskrbljujoči finančni situaciji in bi vam nepovratna pomoč prišla prav, ste vabljeni, da oddate svojo vlogo.

Na poziv se lahko prijavite vsi vpisani študenti ene od članic ŠOU v Ljubljani, in sicer če imate status študenta ali prvo leto “pavzirate” (ste brez statusa, a še vedno vpisani) in niste v delovnem razmerju. Denarna pomoč je namenjena razreševanju socialne stiske, zato je v vlogi potrebno predložiti dokazila, da so pogoji, ki jih ta terminologija narekuje, izpolnjeni. Razlogi, ki jih lahko uveljavljate (in dokazujete), zajemajo povečanje števila družinskih članov oz. rojstvo otroka, brezposelnost ali smrt vzdrževalca družine, pa tudi spor med slednjim in študentom glede preživninske obveznosti, zdravstvene, psihosocialne, ekonomske, socialne ali druge posebne okoliščine. Poleg tega kandidat v zadnjih dveh mesecih še ni prejel dveh pomoči oziroma pet pomoči na splošno “ne glede na njihovo obliko, višino oz. na razpis, na podlagi katerega so bile te dodeljene”.

Vir: Razpisna dokumentacija, kjer najdete tudi točkovnik in natančna navodila glede potrebne dokumentacije.

Comments


bottom of page