top of page

Gremo migat - zima ni izgovor za posedanje in poležavanje!

Pobeljena pokrajina prinaša tudi potuho, pravijo. Vendar mi že nismo takšni, kajne? Gibali se bomo tudi pozimi. Skupaj ali vsak zase. Zunaj ali notri. Za manj ali več denarja. V vsakem primeru pa z navdušenjem in namenom, da nekaj naredimo zase. Ste za? Potem si hitro oglejte, kaj vse lahko počnete pozimi in pri tem ohranjate svojo obliko ter kondicijo.

Novoletne zaobljube smo si že dali in tudi poskrbeli, da se jih bomo držali. Verjetno je ena med njimi bila tudi nekaj v smislu, da se bomo malce več gibali. Naredili manj serij selfijev v fitnestu in več serij kakšne bolj koristne telovadne vaje. Ob manj večerih ležali na kavču pred Netflixom z odprto vrečko čipsa in se večkrat sprehodili po svežem zraku ter si raje privoščili topel čaj in kakšno pomarančo. In tako naprej … poglejmo si torej, katere različne gibalne priložnosti lahko izkoristimo tudi pozimi.

1. Prva misel je seveda sprehod. Vi, ki imate štirinožne prijatelje, boste vedeli, da nobeno vreme ni izgovor, da jih ne bi peljali na stranišče vsaj na malo zaplato trave pred blok. No, zakaj pa ne bi peljali raje sebe ven na zrak, da se malo predihate? Pogumnejši pa napadite kakšen hrib. Pogled v dolino, preden se dvigne megla, je vedno čarobno pravljičen.

2. Fitneserjem verjetno ni treba posebej razlagat, da je pozimi pač treba naprej graditi plažno postavo, saj oni to še predobro vedo. Tisti, ki niste toliko vajeni teh prostorov, kjer se gradijo mišice, kilometri tečejo in kolesarijo na mestu, pokajo selfiji in še kaj, pa lahko poskusite. Če niste prepričani, da vam bo uspelo prav zagrabiti "ročke" in "štange" na napravah, pa se malo pobrigajte še za kakšnim osebnim trenerjem ali trenerko.

3. Skupinske vadbe so dobra reč, ker nas “potegne” kolektivni duh. Skupaj z ostalimi ovčicami iz črede sledimo eni osebi, ki nam kaže, kaj naj počnemo. Tako preprosto! Lahko pa si najdete tudi vadbo, ki vas bo predihala individualno v varnem zavetju doma. Na primer jogo, ki se jo lahko naučite tudi s posnemanjem posnetih profesionalcev, ki svoje znanje radi delijo na svetovnem spletu.

4. Če obožujete vodo, je zima idealna priložnost za skok v terme. Lahko se boste pogreli in naužili termalne atmosfere, plavanje pa ni dobro le za hrbtenico, ampak za celo telo! Za slednjega lahko skočite tudi zgolj v lokalni pokriti bazen in vam ni treba zapravljati premoženja v toplicah. Če pa že, so običajno ugodnejše variante na voljo uro do dve pred zapiranjem. Vendar prej vseeno preverite.

5. Le kaj je pozimi boljša izbira kot zimski športi? - Smučanje, bordanje ali še kaj za tiste, ki obvladajo. Pa sankanje za vse, ki niso tako vešči upravljanja dilc pod nogami. In drsanje! Kdo še ne ve za disko drsanje z ekipo KŠOC na drsališču v Celju? Na ledu se nam pridružite v petek, 26. 1. 2018 ob 20.00 uri!

Comments


bottom of page