top of page

Hekaton za izboljšave v naši občini

Hack Celje, Hekaton z odprtimi občinskimi podatki, vabi v Tehnopark Celje. Pridruži se in sodeluj pri izboljšanju vsakdanjika Celjank in Celjanov.

Vir slike: Unsplash


Digitalizacija za boljši jutri tudi v naših rokah


Vsak dan se srečujemo z novimi digitalnimi rešitvami, izboljšavami, nadgradnjami in drugimi odkritji, ki nam lajšajo delo in omogočajo nove načine preživljanja prostega časa. K razvoju se spodbuja vse generacije. Mi kot klub študentov k dogodku vabimo predvsem mlade, ki lahko z neobremenjenim načinom razmišljanja in svežimi idejami pomembno doprinesejo k naši skupni prihodnosti.


Enodnevni hekaton vabi k prijavam


Letošnji Hack Celje oziroma Hekaton z odprtimi občinskimi podatki bo potekal v četrtek, 8. junija v Tehnoparku Celje. Zakaj se udeležiti? V obdelavo boste prejeli prave odprte podatke MoC, na podlagi katerih boste razvili koncept za izboljšanje vsakdanjika občank in občanov. Področje izberete sami ali ga izberete med izzivi:

  • Optimizacija kolesarskih poti

  • Semafor pomembnih projektov/odštevalnik

  • Interaktivni zemljevid zelenih površin

  • Semafor pobud z možnostjo spremljanja napredka in sodelovanja

  • Chat bot na osnovi umetne inteligence (odgovori na vprašanja)

  • AI učljivi Chat-Bot Vsevednik

  • Občinski Reddit

  • Nadgradnja portala za pobude servis48

Kakorkoli se boste odločili, važno je, da projekt dobro zasnujete in seveda predstavite komisiji. Zmagovalec bo namreč prejel 700 evrov denarne nagrade, medtem ko si bodo drugo- in tretjeuvrščeni zaslužili vsak po 150 evrov. Prijavite se lahko sami ali z ekipo. Važno pa je, da to storite do 2. junija preko spletne prijavnice.


Kako bo potekal letošnji Hack Celje?


Registrirate se ob devetih, po uvodnem nagovoru pa se ob 10. uri prične delo na projektih. Skupaj z enourno pavzo za kosilo boste posamezniki ali ekipe imeli dovolj časa, da delate na projektih, ki jih boste predstavljali od 17.30 dalje. Po odmoru in premisleku komisije bodo ob 19. uri razglašene zmagovalne ekipe. Natančnejšo agendo in druge podrobnosti si lahko ogledate na uradni spletni strani dogodka.

Comments


bottom of page