top of page

Iščeš super študentsko delo? Pridruži še ŠOUM!

Dodaten študentski zaslužek lahko sočasno pomeni tudi dobro družbo, pridobivanje novih znanj in reference za karierni razvoj. ŠOUM ti omogoča vse to, le prijavi se na razpis.

Vir slike: ŠOUM


Mariborski študentje, pozor! Študentska organizacija v Mariboru razpisuje nova mesta za prijavitelje v svojih štirih oddelkih. Vsi, ki boste izbor uspešno prestali, boste poleg dobrega in rednega plačila deležni tudi medvrstniškega druženja in usmerjanja pri delu, novih znanj s področij organizacije dogodkov, študentske sociale in drugih študentskih tematik ter seveda nove izkušnje in reference. Da gre za res pravo študentsko delo, pa dokazuje tudi fleksibilen urnik dela. Zainteresirani študentje se lahko prijavite še do 18. 1. 2024.


Oddelki, ki delujejo v okviru predsedstva ŠOUM


Ob prijavi, ki jo opravite preko obrazca na spletni strani ŠOUM, poleg osebnih podatkov, življenjepisa in motivacijskega pisma izberete tudi oddelek, ki vas najbolj zanima. Za lažjo odločitev smo jih na hitro povzeli.


Oddelek za univerzitetno politiko in izobraževanje


Oddelek se osredotoča na projekte, kot so tutorstvo, študentske konference, informativne dneve, različne tečaje in druge dogodke, povezane z študijskim in obštudijskim znanjem. Člani se poleg projektov osredotočajo predvsem na visokošolsko vsebino in zakonodajo, s pomočjo znanja, ki ga pridobivajo, pa lahko pomagajo ostalim študentom.


Oddelek za mednarodno sodelovanje


Mednarodno sodelovanje je dandanes že obvezen del študijskega procesa, saj smo z globalizacijo in informatizacijo globalno povezani skozi vse življenje. Mednarodna študentska konferenca SCiM, mednarodni informacijski center, tematski mednarodni večeri in ekskurzije v tujino so nekateri projekti oddelka, ki se tudi sicer posveča vprašanjem študentskih udejstvovanj v tujini in tujih študentov na domači univerzi. Druženje s študenti iz tujine in mednarodno povezovanje sta dve izmed glavnih prednosti sodelovanja v tem oddelku.


Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja


Poznate projekte, kot so Študentska krvodajalska akcija, Študentska delovna brigada in Psihološka svetovalnica? Če nas redno spremljate, ste zanje sigurno že slišali. Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja na ŠOUM pa pokriva še veliko več. Če se boste pridružili tej veji, boste usmerjeni v reševanje socialne in zdravstvene problematike med študenti (štipendijska politika, študentsko delo, študentsko bivanje, subvencionirana prehrana itd.), pa tudi na področje zaposlovanja mladih.


Oddelek za interesne dejavnosti študentov


Se najbolj navdušuješ nad organizacijo družabnih dogodkov? Potem je oddelek za interesne dejavnosti kot nalašč zate. Največji koncertni spektakli z različnimi spremljevalnimi programi, kot so Lampijončki, Šourock, Študentsko martinovanje in Ski break, so organizirani prav v tem oddelku. Seveda to ni edino dogajanje, ki ga študentom UM pripravlja ŠOUM, saj se kulturni, družabni, športni in drugi zabavno-sproščujoči dogodki vrstijo skozi vse študijsko leto.


Komentarze


bottom of page