top of page

Javni promet za dijake in študente tudi to poletje ostaja brezplačen

Vsi dijaki in študentje bodo lahko terminske vozovnice uporabljali tudi poleti, saj IJPP obljublja, da bodo avtomatsko podaljšanje uredili še v tem tednu. Pred tem so podaljšali že veljavnost subvencioniranih vozovnic za čas ukrepov proti epidemiji in obljubili dobroimetje za vse neizkoriščene vozovnice tistim, ki so jih že plačali. Več v prispevku.

Vir slike: Unsplash

Tudi letos se bomo čez oba poletna meseca z enotno vozovnico vozili brezplačno

Ministrstvo za infrastrukturo je 30. junija napovedalo, da zaradi izpada prihodkov zagotavljanje brezplačnega prevoza dijakom in študentom v juliju in avgustu ne bo mogoč. ŠOS pa je 3. 7. 2020 razveselil z novico, ki povzema tiskovno konferenco z istega dne in priča o dogovoru, da so “tudi letos dijakom in študentom s terminskimi vozovnicami zagotovil njihovo brezplačno uporabo tudi v poletnih dveh mesecih”.

Prvi val ukrepov podaljšal veljavnost vozovnic in obljubil dobropis

Začasna prepoved javnega prevoza je letos že prinesla določene spremembe pri uporabi in plačilu enotnih študentskih in dijaških subvencioniranih vozovnic za javni promet. Sprva se je veljavnost marčevskih vozovnic samodejno prenesla na maj in junij, ko je javni promet ponovno stekel. Sklep o podaljšanju je prinesel naslednje rešitve glede na posamezne tipe kupljenih subvencioniranih vozovnic:

  • Mesečne vozovnice, izdane v marcu: veljavne do konca maja 2020.

  • Letne vozovnice: veljavne dva meseca dlje.

  • Vozovnice z 10 vožnjami na mesec, ki so bile kupljene za čas prepovedi vožnje (velja za vse časovne različice): prenos voženj v obliki dobropisa.

  • Mesečne relacijske in kombinirane vozovnice za marec: podaljšanje do konca junija 2020, v primeru neuporabe prenos sredstev v obliki dobropisa, ki ga lahko porabite od 1. 8. 2020 do 31. 7. 2021 (torej tudi v naslednjem študijskem letu).

V primeru nekoriščenja dobroimetja imate tudi možnost izplačila sredstev s pisno zahtevo in priloženim originalnim računom.

Primere si lahko ogledate tudi v objavi na portalu IJPP.

Študentje in dijaki, ne pozabimo torej: poleti se vozimo brezplačno, naslednje študijsko leto pa uveljavljamo dobropis za subvencionirane vozovnice!

bottom of page