top of page

Jesensko izpitno obdobje ali kako se znova lotiti učenja

Še ena runda izpitov je pred nami! Utrujeni od vseh poletnih uživancij in zasanjani od sončnih žarkov se moramo zopet spraviti za knjige. No, razen tistih srečkov in srečk, ki ste vse opravili že spomladi. Mi, ostali, pa bomo poskusili vse, da čim bolj odmislimo poletne aktivnosti in se lotimo pridobivanja vstopnice za višji letnik …

Jesensko izpitno obdobje se uradno začne s ponedeljkom, 21. avgustom 2017. Končno, saj smo ga vsi že nestrpno pričakovali - ja, pa kaj še. :) Naše študijsko poletje se torej bliskovito približuje koncu, nam pa sončni žarki tako prijajo, da nikakor nočemo pomisliti na učenje. Ampak bomo morali premagati tudi to. Če vas kaj tolaži, smo vsi na istem, imamo pa pri KŠOC-u eno prednost, ki bi jo radi delili s tabo. To je preprost, a vedno delujoč recept, ki ti lahko pomaga pri učenju, če se ga držiš dosledno.

KŠOC-ev recept, s katerim se boste lahko znova lotiti učenja

Najprej potrebujemo dve veliki skodelici volje (“volje” se lahko bere tudi “kave”). Da premaknemo rit za pisalno mizo, otrkamo prah s knjig in zvezkov, prenesemo vso e-gradivo in se ga lotimo “offline”, internet pa izklopimo. Še bolje je, če imamo študijsko skupino, s katero se odpravimo v knjižnico. Ali pa gremo tja sami. V vsakem primeru nas okolje kaj lahko spodbudi k delu ali pa nam voljo odvzame, zato se nam splača najti kotiček, v katerem smo najbolj produktivni. Pa naj bo to zatemnjena soba v hiši naših staršev ali pa knjižnični stol v nadstropju, kjer zahtevajo čisto tišino.

Okej, ti dve skodelici volje damo v večji kozarec in dodamo:

- kakovosten, miren in zadosten spanec,

- vse zapiske, knjige, stare izpite, informacije kolegov in ostalo, kar lahko privlečemo skupaj za izpit,

- dve zvrhani jušni žlici pozitivnega pristopa, da se nam ne povesi nos, ko bomo videli kup knjig, ki jih je treba naštudirati,

- pet parov iz igre spomina, da spodbudimo svoje kognitivne sposobnosti,

- jutranji tek, sprehod ali drugo enostavno vadbo, ki nas bo prebudila,

- ugasnjen telefon,

- po potrebi tudi čepke za ušesa,

- dva kilograma zic-ledra (lahko tudi več ali manj, odvisno od površine vaše zadnjice),

- ščep upanja na najboljše.

Vse to dobro premešamo - ali pa pustimo zloženo na pultu. Ni važno, važno je, da imamo vse sestavine pri roki in se lotimo dela. Pa srečno!

Comments


bottom of page