top of page

Jezikovne magistrske naloge lahko predložite za EFNIL nagrado

Evropska zveza državnih jezikovnih ustanov razpisuje natečaj za najboljše magistrsko delo, povezano z uporabo jezika, jezikovno politiko ali večjezikovnostjo.

Vir slike: Unsplash in EFNIL


Spoznajte EFNIL ali Evropsko zvezo državnih jezikovnih ustanov


European Federation of National Institutions for Language ali kratko EFNIL, kot že prevod naziva pove, združuje jezikovne institucije članic EU, ki skrbijo za rabo in razvoj jezika. Po eni strani z izmenjavo dobrih praks omogoča skrb za materne jezike članic, medtem ko po drugi združuje jezikovno raznolikost in spodbuja multikulturnost v smislu večjezičnosti znotraj Unije. S sedežem v Stockholmu je bila ustanovljena 14. 10. 2003.


Nagrada za izbrano magistrsko delo EFNIL


Vsi, ki ste pri svojem zaključku druge bolonjske stopnje raziskovali jezikovne tematike, se lahko prijavite na natečaj za najboljše magistrsko delo po izboru EFNIL. Pet-članska komisija v obravnavo sprejema naloge iz celotne Evropske unije, ki tematizirajo:

  • uporabo jezika,

  • jezikovno politiko ali

  • večjezičnost.

Poleg tematike mora zadoščati tudi pogojema, da je bila zagovarjana v letu 2023 ali do roka oddaje v naslednjem letu, to je 15. januar 2024, in da je bila napisana v enem od uradnih jezikov Evropske unije.


Pogoji in nagrada


Za vključitev naloge v izbor mora (poleg zgoraj naštetih pogojev) kandidat predložiti akademsko vsebino naloge in uradno oceno naloge v originalnem jeziku, angleški povzetek v 3-5 straneh in angleško priporočilo mentorja. Vso dokumentacijo oddate v obliki prijavnice z enostranskim zagovorom prijave v formatu PDF, ODF ali WORD, na način, da vse skupaj pošljete na e-naslov efnil@nytud.hu. Nagrada za najboljša 3 izbrana dela bo znašla 1.500 evrov.


Več informacij in boste našli v objavi EFNIL.

Comments


bottom of page