top of page

Kandidirajte na natečaju MSS za najboljše zaključno delo!

Mladinski svet Slovenije tudi letos nagrajuje najboljše zaključno delo s področja mladih, zagovarjano v koledarskem letu 2022. Preverite, kdo in kako se lahko prijavi na natečaj.

Vir slike: Unsplash


Diplomska in magistrska dela se morda komu zdijo sama sebi namen. Pa ni nujno tako. Če nekateri študij na prvi ali drugi stopnji pač zaključijo po “liniji najmanjšega odpora”, za mnoge to ne drži. Trud, ki se vloži v zaključna dela, dostikrat presega trud opravljanja izpitov celega letnika ali še več. Mladim pa se trud z diplomskim ali magistrskim delom redko sorazmerno obrestuje. MSS zato vsako leto razpiše natečaj, v katerem nagradi zaključna dela, uspešno zagovarjana v preteklem letu, nagradi.


Kakšne morajo biti diplomske in magistrske naloge s področja mladih


Mladinske problematike ne obravnavamo le študentske organizacije in društva, ampak so te dostikrat tudi predmet raziskave zaključnih del na študijskih programih različnih stopenj. Če ste študij mlajši od 30 let na katerikoli visokošolski instituciji v Sloveniji in ste takšno tematiko obravnavali tudi sami, preverite, ali lahko svoje delo prijavite na razpis MSS. Najprej je bistveno, da ste delo zagovarjali v letu 2022, saj se natečaj nanaša na vse diplome in magisterije, opravljene v tem koledarskem letu.


Drug pomemben pogoj za prijavo pa je obravnava družbene skupine med 15. in 19. letom starosti, kot tudi v splošnem razumemo pojem mladih. Veljajo vse skupine v tem razponu; torej lahko so tudi ožje, MSS pa bo dopuščal tudi “delna odstopanja glede na izbrano tematiko (npr.: obravnava mladih zaposlenih ali mladih staršev lahko delno zajame tudi starejšo populacijo; obravnava mladostnikov pa delno mlajšo populacijo)”. Kar se tiče same tematike, pa se lahko osredotoča na mladinsko delo ali mladinsko organiziranje, zakonodajo, nanašajočo se na mlade itd. Najpomembnejši kriterij pri izbiri pa bodo predvsem “aktualnost, uporabnost in pronicljivost”. Za še več informacij preverite sam razpis za natečaj.


Ostale bistvene informacije natečaja


  • Rok prijave: 28. 2. 2023

  • Vsebina prijave: spletna prijavnica, podpisana in poskenirana izjava, pravilno shranjeno diplomsko/magistrsko delo

  • Način oddaje: po e-pošti na diplomske@mss.si ali po navadni pošti na: Mladinski svet Slovenije, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

  • Nagrade: 300 evrov za najboljše diplomsko in 400 evrov za najboljše magistrsko delo, dodatna največ štiri priznanja v obeh kategorijah za odlična dela

Comments


bottom of page