top of page

Kje v Celju bomo študenti jedli letos?

Tudi v Celju imamo kar nekaj možnosti študentske prehrane. Čeprav so sicer lokali s subvencioniranimi obroki bolj na gosto posejani v univerzitetnih mestih, bomo v Knežjem mestu letos lahko svoje subvencije koristili na desetih lokacijah.


Vir slike: Unsplash


Vsako novo koledarsko leto prinese tudi prevetritev subvencionirane študentske prehrane. Morda kakšen ponudnik izstopi iz sistema, marsikdaj se mu kakšen nov pridruži, veliko pa jih prilagodi sestave obrokov ali njihove cene. Preverite, kaj nam je razpis za ponudnike subvencionirane prehrane za leto 2024 prinesel celjskim študentom.


Klasične restavracije v mestu in nakupovalnih centrih


Mestno-orientirani celjski študenti z malo časa za dnevni topel obrok lahko med tednom obiščejo Samopostrežno restavracijo Stolpič, kjer bodo za dnevno kosilo doplačali 3,14 evrov. Z najnižjo ceno obroka, ki znaša le 2,14 evra, je le streljaj od starega mestnega jedra na voljo tudi restavracija Dijaškega doma Celje.


Če se podamo le malo iz mesta proti nakupovalnim centrom, pa lahko v CityCentru izbiramo med samopostrežno Restavracijo Interspar Celje, kjer izbiramo med 9 dnevnimi meniji in si študentski obrok privoščimo vse dni v tednu, razen ob nedeljah. Doplačali bomo 4,04 evra. V sosednji Oštariji City center Celje bomo za obrok poleg subvencije odšteli 4,14 evra. Nad Stadionom Z'dežele pa bomo našli restavracijo Stara Brajda, ki je odprta med tednom od 9.30 do 16.00 in boste v njej za obrok doplačali 3,5 evra.


Nov ponudnik med naborom študentske azijske prehrane


Že znani “celjski Kitajci” ostajajo na seznamu ponudnikov. V restavraciji Dva zmaja, ki je odprta vse dni v tednu, boste za študentski subvencionirani obrok odšteli 4,14 evra. Enako velja za Kitajski dvor, ki omogoča tudi dostavo na dom. Novost med ponudniki azijske študentske prehrane pa je z letošnjim letom Wok@Roll, ki nam je namenil kar 30 različnih vietnamsko navdahnjenih menijev. Novi ponudnik ima odprto med tednom in ob sobotah, za študentski obrok pa boste odšteli najvišje doplačilo, in sicer 5,14 evra.


Brez hitrih obrokov tudi v Celju ne gre


Svetovni vladar hitre hrane tudi pri nas ne počiva. Seveda lahko študenti še naprej jemo “na bone” tudi v McDonaldsu na obeh lokacijah. Poleg ostalih dveh sosedov v City Centru, lahko svoj obrok hitre hrane poberete z avtom tudi na znani drive-in lokaciji. V McDonaldsu lahko študentski obrok dobite katerikoli dan v tednu, za obrok pa boste doplačali 2,64 evrov.


Za več informacij o ponudnikih subvencionirane študentske prehrane po vsej Sloveniji, cene doplačil in menije si oglejte spletno mesto Študentska prehrana.

Comments


bottom of page