top of page

Kje v Celju preživeti silvestrovo

Na Krekov trg, razgledni stolp ali morda celo v gledališče? Celjani imamo kar nekaj možnosti, kako preživeti pregovorno najdaljšo noč v letu.


Vir slike: Unsplash


Praznovanje vstopa v novo leto je splošno priljubljena tradicija, v kateri tako ali drugače uživamo tudi prebivalci knežjega mesta. Kako se boste vi podali v 2024? Če še niste čisto prepričani, imamo nekaj idej za vas.


Na toplem: kulturni ali kulinarični začetek prazničnega večera


Morda ste se odločili, da si boste za novoletni preskok privoščili nekaj, kar si sicer ne bi. Silvestrska večerja izpod rok celjskih kulinaričnih mojstrov lahko delo olajša vsem, ki s kozicami in kuhalnicami rokuje vsako leto. Je pa dobro, da pred odločitvijo, kje jo pojesti, preverite zasedenost in tudi odpiralni čas gostinskega lokala. Medtem ko eni ponujajo prav silvestrske menije, se je potrebno zavedati, da so si drugi morda prav na ta dan vzeli prosto, da v družbi bližnjih proslavijo tudi sami.


Kultura kliče tudi v gledališče. Lahko si privoščite silvestrsko izvedbo komedije Paradiž, ki slavi življenje z enakimi možnostmi za vse. Kulturne željni si jo lahko ob 19. uri ogledate v Slovenskem ljudskem gledališču Celje. Če še ujamete kakšno vstopnico, seveda.


Domače ognjišče v najljubši družbi


Med študenti so verjetno najbolj priljubljene domače zabave, saj lahko s skupnim doprinosom sestavimo prav posebno doživetje. Najbolj čaroben del dogodka so namreč naši najljubši ljudje - družina, partnerji, prijatelji, sošolci in vsi drugi, ki so nam blizu. Aktivnosti, kot so skupna priprava večerje, družabne igre in spominjanje skupnega druženja še bolj povežejo udeležence in poskrbijo za čustev poln silvestrski večer.


Vrhunec večera na prostem: na koncert ali na hrib


Za konec večera in začetek novega leta pa se tudi tokrat lahko podamo ven. Seveda v primernih vremenskih razmerah, zato držimo pesti, da nam letos načrtov ne prekriža deževje. Tradicionalni koncert na prostem bo tudi letos potekal na Krekovem trgu. Tokrat nas bodo na glasbenih ritmih v 2024 ponesli mladi “domačini” LPS skupaj z bendom Zvita feltna, ki v narodnozabavnem slogu preigrava lastne in izposojene znane viže.


Zunaj lahko novo leto odštejete tudi na kakšni višjeležeči lokaciji. Ni malo meščanov, ki se na odštevanje zadnjih sekund pred obratom letnice odpravijo na enega od bližnjih razglednih “vrhov”. Kot že samo ime pove, je ena od prvih idej sigurno Razgledni stolp, sledita ji Grajski grič, pa tudi Jožefov hrib, saj se z vseh ob primernem vremenu vidi naše mesto. Če želite barvne eksplozije spremljati v smeri cele Spodnje savinjske doline, pa se lahko podate od Drevesne hiše proti zahodu na Razgledno pot. Sploh romantiki boste tam verjetno našli kakšno klop, na kateri boste izmenjali silvestrski poljub, čisto zase. Najpogumnejši se radi odpravijo tudi na kakšen zahtevnejši vzpon, na katerega pa je potrebno biti kondicijsko pripravljen, dobro poznati pot in opremiti tudi z ustreznim svetilom. Pri hribolazniških podvigih tudi malo omejite vnos alkohola, da ne bo prišlo do kakšne neželene nesreče.


Verjamemo, da bo vsak od nas našel odlično priložnost za slovo od starega leta. Ne glede na to, kam in s kom ste ga izbrali, vam želimo prijeten, varen in čarobnih trenutkov poln skok v 2024. ✨✨✨

Comments


bottom of page