top of page

KŠOC-ev študentski 'check-list' za novo študijsko leto

Še malo in prvi študijski dan bo tu! Komaj čakamo, da se spakiramo nazaj v oddaljen kraj študija, takorekoč na svoje (!), si malo oddahnemo od domačega vrveža in se vrnemo v študentskega. V vsem tem nevzdržnem pričakovanju smo se KŠOC-evci že pripravili in odkljukali vse točke na “check-list”-u za prvi oktober. Preverimo jih skupaj!

1. Vpis na faks

To si moral(a) opraviti že sredi poletja, ko so ti javili, da si sprejet(a) na faks. Ali pa na tisti srečni dan, ko si končno izpolnil(a) pogoje za nadaljevanje študija.

2. Potrdila o vpisu

Ja, kot smo enkrat že pojasnjevali, smo v naši birokratizirani deželici še vedno primorani okrog nositi papirje, ki jih imenujemo potrdila o vpisu. Ker jih ponekod dejansko še vedno rabimo.

3. Preseli se!

Če si za študij izbral(a) kakšen oddaljen kraj, v katerem boš med študijskim letom tudi bival(a), potem je čas, da zbereš najbolj pomembne pripomočke - tako za osebno higieno in slog kot tudi za študij - ter se podaš na pot samostojnosti.

4. Uredi si subvencionirano vozovnico

Več o tem, kako na spletu poskrbiš za vse potrebno za pridobitev enotne subvencionirane vozovnice za javni promet, pa preberi v našem prispevku ...

5. Vpis / podaljšanje statusa na študentskih servisih

Pa ne, ker bi potreboval(a) vse. Bolj zato, ker običajno pri vpisu oz. podaljšanju vpisa dobiš še kakšno simpatično darilo, kot so pisala, zvezki / bloki, morda celo kakšni copati ali dežnik.

6. Vpis na KŠOC

Čim prej pridi, se nam pridruži in izkoristi prednosti, ki jih s tem pridobiš! Letos smo ti poleg ugodnosti, ki jih imaš kot član, pripravili čisto posebno darilce - našo novo flaško za vodo, čaj ali kakšno drugo osvežilno pijačo, ki jo je dobro imeti vedno s sabo v torbi. Ali pa vsaj za športat. Hidracija je pomembna reč!

7. Podaljšanje prehrane

Kaj še čakaš? 2. 10. bo gužva, zato pohiti na predvpis in si uredi bone kot profesionalec! No, itak pa lahko prehrano podaljšaš skupaj z vpisom / podaljšanjem članstva v KŠOC, tako da bomo uredili vse naenkrat.

Upamo, da je tudi tebi uspelo obkljukati vse točke na seznamu in urediti vse potrebno za uspešen ter brezskrben začetek študija. Joj, seveda! Pozabili smo še eno zelo pomembno … 8. Oddaj vlogo za štipendijo

Tako, sedaj pa res imamo vse … če pa se tebi zdi, da še karkoli manjka, nam javi in z veseljem bomo dodali. :)

Comments


bottom of page