top of page

KŠOC-eva neformalna izobraževanja: pridružite se nam na tednu delavnic

Vsi hočemo ‘več od lajfa’, kot pravi Zlatko. Tudi mi, študentje, zato smo pripravili teden delavnic z najrazličnejših področij, skozi katere se bomo posvetili neformalnemu izobraževanju. Dobro je vedeti, da pomen teh delavnic za posameznika ni samo pridobivanje novih znanj in veščin - njihov cilj je namreč tudi, da se družimo, spoznavamo, povezujemo, izmenjujemo mnenja in ideje, se imamo dobro ... kar ustvarimo, pa je pozitivna posledica vsega tega.

Beseda izobraževanje ima lahko v družbenih ureditvah z obveznim šolskim sistemom neprijeten prizvok. Tudi pri nas. Kolikokrat slišimo: “Ah, nehajmo že s to šolo, mi bi delali!” Zato tudi neformalna izobraževanja lahko dajo občutek dodatnega “bremena” v smislu: “Že tako se učim vsak dan, kaj si bom še to nakopal-a na glavo!”

Vendar v življenju ni čisto tako. Vsako znanje, ki ga pridobimo skozi druženje s prijetnimi ljudmi in v spodbudnem okolju, kot je naše, ne seže zgolj do možganov, ampak tudi do srca in nam pusti prijetna občutja. Na primerih delavnic, ki jih razpisujemo v tem tednu, vam pojasnjujemo, kako.

Tehnike sproščanja (ponedeljek, 5. 3. 2018 ob 16:30)

Že sam naslov delavnice pove, da jih bomo zapustili bolj sproščeni. Če pa želite dodaten razlog, zakaj je dobro iti nanjo, naj dodamo enega, na katerega morda še niste pomislili … na takšnih delavnicah dostikrat ugotovimo, da nismo edini, ki nas včasih napadejo občutki preobremenjenosti zaradi stresa in da je to dandanes (žal) povsem običajno. Le uravnavati jih moramo in tehnike sproščanja so kot nalašč za to!

HIP-HOP (torek, 6. 3. 2018 ob 16:00)

Zakaj se ne bi malo namigali? HIP HOP je kot drugi plesi odličen za izboljševanje kordinacije in ustvarjalnosti, krepitev telesa ter porabljanje kalorij. Morda pa nas kot oblika rekreacije zamika tudi na dolg rok. In verjetno ne bo manjkalo simpatične družbe, ki se bo potila z nami, kajne?

Javno nastopanje (7. 3. 2018 ob 16:30)

Ni samo za politike, televizijske voditelje ali menedžerje. Je za vsakega. Čas digitalij in sodobna kultura sporočanja komunikacijo čedalje bolj banalizirata in ali kdo še sploh ve, kako se neko sporočilo predstavi publiki v živo? Pa naj bo ta publika profesorji in sošolci na zagovoru diplome, komisija na “pitch”-u za “start-up” ali pa morda celo prireditveni oder. V življenju nasploh je dobro vedeti, kako prenesti sporočilo brez ovir treme in ga predati na način, da bo tudi sprejeto, kot želimo.

Produktivno učenje (8. 3. 2018 ob 16:30)

Mislimo, da nam tega ni treba utemeljevati. Če se lahko produktivneje naučimo, bomo lažje in uspešneje opravljali študijske obveznosti, posledično pa imeli več prostega časa. In ne pozabimo; učili se bomo celo življenje, tudi takrat, ko bomo s študijem zaključili.

MAKE-UP delavnica (9. 3. 2018 ob 17:00)

Dejstvo, da so mesta te delavnice zapolnjena, samo po sebi pove, da udeleženci, no, verjetno bolj udeleženke, že vedo, zakaj so se nanj prijavile. ;)

Raziskovanje pivskih obzorij (9. 3. 2018 ob 20:00)

Druženje ob pivu bo tudi najbolj sramežljivim pomagalo, da se vključijo v družbo in kakšnega novega prijatelja spoznajo še zunaj sveta Facebook-a in Snapchat-a.

Premagaj strah in stres (10. 3. 2018, ob 10:00)

Kot smo omenili že pri tehnikah sproščanja, sodoben življenjski slog od nas zahteva veščine premagovanja strahu in stresa. Študentski čas je kot nalašč, da jih usvojimo, saj po eni strani že čutimo njune posledice, po drugi pa z njima še nismo tako obremenjeni, da ne bi mogli videti luči na koncu tunela. Prav te veščine pa nam bodo pomagale ne le, da tej luči sledimo, ampak da celo pridemo ven iz tunela in sproščeno zadihamo tudi v zahtevnih okoliščinah.

Študentska kuhna LIVE (10. 3. 2018, ob 10:00)

Prehranjevanje, sem pa sodi tudi kuhanje, je ena izmed najbolj razširjenih socialnih aktivnosti v mnogih kulturah, tudi v naši. Užitek v hrani in njeni pripravi nas tako brez težav poveže, če se zraven še naučimo pripraviti kakšno novo jed, pa z njo lahko kdaj kasneje počastimo tudi svoje drage in tako veselje delavnice vnesemo tudi v lasten vsakdan.

Ste torej že izbrali svojo? Če ste, hitro izpolnite prijavnico! Vse delavnice, razen delavnice Raziskovanje pivskih obzorij (zanjo boste odšteli 5 eur), so brezplačne, več pa si lahko preberete in ogledate tudi na FB.

Opmerkingen


bottom of page