top of page

Likovni natečaj Škisove štorklje 2024

Marec je med študentskimi družinami vsako leto poseben mesec, saj s sabo prinese likovni natečaj Škisove štorklje. Ne gre le za zbiranje umetniških del najmlajših, ampak tudi za deljenje zgodb, povezovanje in skupno druženje mladih družin na zaključnem dogodku.


Vir slike: Zveza ŠKIS


Škisova štorklja zbira “Šopke čustev”


Kaj pomeni varno okolje, v katerem se lahko izrazimo in nekomu zaupamo? To bodo najmlajši Škisovci lahko prikazali v svojih umetniških delih za letošnjo Škisovo štorkljo. Letos bo opozarjanje na problematiko študentskih družin ter obenem informiranje mladih družin o morebitnih novostih in ugodnostih potekalo pod imenom “Šopek čustev”.


Najmlajši bodo skupaj s svojimi starši izdelali likovno umetnino. Ta je lahko ustvarjena s katerokoli tehniko, kombinacijo večih ali pa uporabo naravnih materialov. Vsak izdelek mora imeti navedeno ime, priimek in starost avtorja, starši pa lahko izdelek dopolnijo tudi z zgodbo.


Za sodelovanje mora vsaj en od staršev imeti status študenta, ki ga dokazuje s potrdilom o vpisu, ki ga predložite po e-pošti na katja.zinger@skis-zveza.si s pripisom “Škisova štorklja”.


Razstava in zaključni dogodek


Vsi zainteresirani lahko izdelek oddate do 22. 3. 2025 elektronsko preko prej navedenega e-naslova. Če želite, da je umetnina vašega najmlajšega tudi razstavljena na zaključnem dogodku, pa ga lahko pošljete na naslov Zveza ŠKIS, Parmova 53, 1000 Ljubljana ali ga prinesete s seboj.

Zaključen dogodek bo letos popestrilo tudi predavanje na temo neodgovorjenih vprašanj o otrokovih čustvih, na katerega se je potrebno prej prijaviti.


Ob dogodku Zveza ŠKIS k podobnim aktivnostim spodbuja tudi lokalne študentske klube, ki jim bo namenjen tudi razpis za pridobitev darilnih paketov za študentske družine. Ozaveščanje in spodbujanje k vključevanju mladih družin je pomembno področje, zato je organizacija vsebinsko podobnih dogodkov še kako potrebna.


Projekt je sofinanciran s strani Urada RS za mladino in Mestne občine Ljubljana.


Comments


bottom of page