top of page

Likovni natečaj Škisove štorklje že čaka sodelujoče

Tudi letos bo potekal tradicionalni 17. projekt Zveze ŠKIS, imenovan Škisova štorklja. Mlade študentske družine sodelujejo v obliki likovnega tečaja za najmlajše, s katerim bomo ozavestili odgovor na zelo pomembno vprašanje: “Zakaj se imam rad?”

Umetniško ustvarjanje najmlajših tudi letos brez meja


Udeleženci bodo tudi letos lahko ustvarjali z materiali in v tehniki in medijih, ki so njim najbližji. Poleg likovnega izdelka so starši ponovno vabljeni, da umetnine podprejo tudi z napisano zgodbo, s katero še dodatno podkrepijo svoj odgovor na vprašanje “Zakaj se imam rad?” Pomembno je namreč, da si otrok zaupa in verjame vase, še posebej v najbolj občutljivih letih je pomembno, da ga pri tem podpremo. Vlaganje v dobro samopodobo in samozavest otrok se obrestuje celo življenje in ostane tudi še dolgo po vstopu v odraslost.


Mateja Petric, direktorica Posvetovalnice za učence in starše Novo mesto, bo o tem predavala tudi na zaključnem dogodku Škisove štorklje, 25. marca 2022, v Viškem vrtcu v Rožni dolini. Na ta poseben datum, ko v Sloveniji praznujemo tudi materinski dan in se tradicionalno skupaj poveseli vsa družina, bo v sklopu žreba podeljenih toliko nagrad kot bo na natečaju prejetih izdelkov.


Prijavite se s sporočilom na e-naslov nika.hrovat@skis-zveza.si in se pridružite predavanju, ki bo potekalo od 17. do 18. ure.


Vabljeni k udeležbi na Škisovi štorklji


17. Škisove štorklje se lahko udeležijo vse študentske družine, izdelke pa pripravijo otroci. Izpolnjeno prijavnico in potrdilo o študentskem statusu skupaj z umetnino pošljete oz. dostavite na naslov:

Zveza ŠKIS

Parmova ulica 53

1000 Ljubljana

S pripisom: Škisova štorklja 2022


Nikar ne zamudite roka prejema izdelkov, to je 22. marec 2022.


Zveza ŠKIS in vsi partnerji se veselimo, da bo Škisova štorklja končno spet potekala enako kot pred epidemijo. Se vidimo 25. marca v Viškem vrtcu v Rožni dolini!


Vir slik in vsebine: Obvestilo za javnost in spletno mesto Zveze ŠKIS

Comments


bottom of page