top of page

Manj kot mesec dni za vpis v študentske domove

Rok za oddajo vlog za bivanje v študentskem domu se nezadržno bliža. Če želite svojo subvencionirano posteljo pridobiti ali obdržati tudi v naslednjem študijskem letu, je skrajni čas, da pričnete s pripravo dokumentacije in jo tudi pravočasno oddate. Kdaj in kako? Preverite v nadaljevanju ...

V četrtek, 16. 8. 2018, se izteče rok za oddajo vlog za podaljšanje in vpis v študentske domove za študijsko leto 2018/2019. Ste se že prijavili? Da vas opogumimo, najprej malo finančne in prostorske statistike ...

Višina subvencije v študijskem letu 2018/2019 v študentskih domovih znaša 21,50 EUR in pri zasebnikih 32,00 EUR, številčno pa so na voljo pa ležišča, kot so navedena po posameznih univerzah:

- Študentski dom Ljubljana razpisujejo skupaj 7358 ležišč, zasebni študentski domovi 268 ležišč.

- Študentski domovi v Mariboru razpisujejo 2862 ležišč, zasebni 160.

- V Kopru lahko subvencionirano posteljo dobi 224 študentov v Študentskih domovih Univerze na Primorskem, pri zasebnikih 171.

Za natančnejšo razporeditev postelj, namenjenih podaljšanju bivanja oziroma sprejemu v študentski dom, si oglejte kar sam razpis.

Kako se prijavim?

Glede postopka prijave, ki je že nekaj časa na voljo tudi v digitalni obliki, smo se konkretneje poučili že lansko leto. Je pa potrebno tokrat paziti na manjše spremembe:

1. Prošnje za sprejem ne vložite le, če se v študentski dom prijavljate prvič, temveč tudi če sodite v naslednje skupine:

- študenti, ki bodo v študijskem letu 2018/2019 zamenjali tip nastanitve, bodo v študijskem letu 2018/2019,

- študenti, ki so zamenjali študijski program.

2. Prošnjo za podaljšanje bivanja vložite če ste v študijskem letu 2017/2018 subvencionirano bivali v javnih ali zasebnih študentskih domovih, dijaških domovih ali pri zasebnikih s subvencijo in ste v študijskem letu 2017/2018 zaključili študijski program prve ali druge stopnje oziroma enoviti magistrski študijski program in se bodo vpisali na študijski program druge ali tretje stopnje (velja tudi za tiste, ki bodo študijski program zaključili po roku za oddajo prošnje).

Pohitite torej in ne čakajte na zadnji trenutek, saj vloge, prispele po roku za oddajo, ne bodo obravnavane.

Še nekaj koristnih povezav:

コメント


bottom of page