top of page

Mednarodna študentska konferenca vabi k sodelovanju

SCiM ali mednarodna študentska konferenca, ki vsako leto poteka v Mariboru, k sodelovanju vabi vodje delavnice. Gre za desetdnevni dogodek, namenjen študentom s celega sveta. Obravnavajo se tematike različnih področij, predvsem pa takšnih, ki se tičejo študentov in družbe. Prijave za sodelovanje so odprte.

Vir slike: Pixabay

Že 22. po vrsti tudi v letu 2020 mariborska študentska organizacija ŠOUM organizira konferenco SCiM. Konferenca vsako leto gosti okrog 60 študentov iz več kot 30 držav. Letos k sodelovanju vabi študente 2. bolonjske stopnje ali študente z neformalno izobrazbo na specifičnem področju. Teme so zaenkrat še proste, zato lahko študentje prijavljajo svoje ideje za delavnice.

Študentska izkušnja vodenja delavnic z izobraževanjem

Sodelovanje na konferenci študentom ne prinese le nekaj študentskega honorarja, ampak tudi strokovno usposabljanje za vodenje delavnic (s certifikatom), izkušnjo, ki jo lahko vključite v vaš življenjepis, možnost udeležbe na preostalem programu in seveda zanimivo mednarodno izkušnjo, ki omogoči nove povezave in s katero lahko širijo svojo mrežo čez meje Slovenije.

Za prijavo mora vsak kandidat pripraviti že okviren načrt delavnic, ki trajajo 5-krat po 3 ure. Pri vsaki delavnici je potrebno pripraviti opis vsebine, ki jo bo ta obravnavala in seznam kompetenc. Oboje lahko kandidati napišejo v slovenščini, naslov delavnice pa mora biti angleški. Vsaki prijavnici je potrebno priložiti tudi motivacijsko pismo v slovenščini. Kot izvajalci delavnice se lahko prijavijo trije študentje, ki se bodo udeležili strokovnega izobraževanja. Izvedel ga bo licenciran trener za vodenje delavnic, na koncu pa bodo vsi dobili certifikate.

Rok za prijavo delavnic je 23. december 2019, prijave je potrebno poslati na scim@soum.si.

Kommentare


bottom of page