top of page

MSS podeljuje 300 evrov za najboljšo diplomo in 400 za najboljši magisterij

Sedaj že tradicionalen razpis za najboljše diplomsko in magistrsko delo mladih za mlade je ponovno odprt. Nanj se lahko prijavite do 17. februarja 2020, če menite, da je vaša diploma ali magisterij povezan z mladimi in aktualno ter uporabno naziva sodobno tematiko s področja mladih.

Vir slike: Unsplash, avtorica: Jasmine Coro

Napisati diplomsko ali magistrsko delo je velik zalogaj, kar vedo vsi, ki so to že uspešno opravili. Lahko je malo manj ali malo bolj zahtevno, malo manj ali malo bolj zanimivo, malo manj ali malo bolj zakomplicirano, pa tudi malo manj ali malo bolj formalizirano. Odvisno od teme, mentorja, fakultete … Prav pa je, da je največ odvisno od nas. Predvsem izbira teme. In prav je, da mladi kdaj izberemo tudi teme, ki se osredotočajo na nas, naš položaj v družbi in našo prihodnost.

Mladinski svet Slovenije spodbuja k temam zaključnih del, povezanih z mladimi

Številna dela, katerih seznam je objavljen v knjižnici MSS, pričajo o aktivnosti mladih diplomantov in "magistrantov" na področju mladih. Spodbuda, ki jo temu namenja MSS, je nagrada v vrednosti 300 evrov za najboljše diplomsko delo in 400 za najboljše magistrsko delo, ki jo podeljujejo že od leta 2009. Cilj njihovega projekta je že v času študija zainteresirati mlade za lastno problematiko skozi aktivno raziskovanje literature, preverjanje hipotez in ustvarjanje mnenj ter zaključkov na področjih, ki so zanje pomembna.

Prijavi se na razpis za najboljše diplomsko ali magistrsko delo v letu 2019

Prijavijo se lahko vsi, ki so lani zaključili prvo ali drugo bolonjsko stopnjo, so mlajši od 30 let in so obravnavali relevantno tematiko. Primerna dela bo izbrala komisija, ki se bo prav tako odločila za zmagovalca vsake od kategorij. Prijave potekajo preko e-pošte. Skenirani podpisani prijavnici morate dodati še diplomsko oz. magistrsko delo v elektronski obliki z imenom v obliki “primek_naslovdela.pdf” in enostavno pošljete na objavljen naslov. Zadeva je precej enostavna in če vam je zanimiva, le preberite še kakšno podrobnost razpisa in se prijavite do 17. februarja. Pa srečno!

Comments


bottom of page