top of page

Kam na informativni dan? Za računalnik!

Tudi letos ne bo dvomov glede lokacij, kjer bi obiskali srednje šole ali faklutete, saj jih lahko spoznate kar iz domačega udobja. Srednje šole in fakultete že tradicionalno drugi petek in soboto v februarju odpirajo svoja virtualna vrata, da se vam v najlepši luči predstavijo in vas povabijo k vpisu v njihove programe.


Informativni dnevi tudi letos na daljavo


Je spoznavanje s študijskim programom na daljavo kaj slabše kot če bi bili prisotni osebno? Verjetno bi kdo rekel, da je, a vendar se trudimo v trenutnem obdobju razmišljati predvsem pozitivno, zato si oglejmo dobro plat še ene “medalje”, ki nam jo je nadel koronavirus:

  1. Prihranili bomo čas in gorivo za vožnjo v eno ali več slovenskih srednjih ali višjih šol oziroma visokošolskih središč.

  2. Spoznali bomo lahko več programov hkrati, saj se lahko prijavimo na več videokonferenc, čeprav potekajo sočasno.

  3. Ker so srednje, višje šole in fakultete že bolje pripravljene na digitalne predstavitve, lahko informacije pridobite že prej z ogledom trenutno objavljenih digitalnih vsebin ali tako, da enostavno kontaktirate predstavnike šole.

  4. Lažje se bomo osredotočili na vsebino programa in si izbrali takšnega, ki bo veselil nas same. Na daljavo res težje ugotovimo, kdo še gre na isti faks ali srednjo šolo kot mi, a morda je prav to dobro, saj bi morala izbira temeljiti na lastnih željah in ciljih.


Platforma kariernega sejma kot zbirno mesto vseh informativnih dni 2022


Kot smo že vajeni, vsaka srednje- višje- ali visokošolska organizacija razpiše svoje termine informativnih dnevov. Večina jih bo tudi letos kljub izvedbi na daljavo potekala v petek, 11. 2. 2022, ob devetih zjutraj in treh popoldan ter soboto, 12. 2. 2022, prav tako ob devetih zjutraj. Za natančno vsebino virtualnih predstavitev je najbolje preveriti spletna mesta in druge digitalne kanale programov, ki nas zanimajo.


Sama predstavitev posameznih organizacij pa je dostopna tudi preko portala kariernega sejma na povezavi, kjer lahko izbirate po regijah in si ogledate številne podrobnosti o delovanju šol, preverite kontakte, študijske programe, kompetence in ostale pomembne informacije, ki jih je dobro pridobiti pred prijavo na naslednjo stopnjo izobraževanja. Tam so objavljene tudi že videokonference za predstavitve mnogih srednjih šol, upamo pa, da bomo na enem mestu kmalu našli tudi podoben seznam za fakultete.

Comments


bottom of page